Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Normalpresterande hästar

Foder för den normalpresterande hästen

Foder som är noga sammansatta för att matcha behoven hos den normalpresterande hästen. Färdigfoder i pelleterat- och müsliform från varumärkena Hippo, Fibergi och Equsana.

Filtrera

HippoBas Basic

HippoBas Basic är ett välbalanserat basfoder som passar till många hästar. Kombinationen av ett väl avvägt stärkelseinnehåll med hög tunntarmssmältbarhet och energiråvaror såsom betfiber och fett gör detta till ett välbalanserat färdigfoder.

Proteinet är av god kvalitet och kommer bland annat från sojamjöl och bryggerijäst. Bryggerijäst anses också ha en gynnsam effekt på tarmen samt bidrar med hög andel B-vitaminer. Fodret innehåller linfrökaka som också är en källa till protein, men även Omega 3. Linfrökaka har dessutom gynnsamma effekter på hästens mage- och tarmsystem då det bildas ett slem som skyddar hästens tarmslemhinna.

HippoBas Basic är ett foder som räcker långt tillsammans med grovfoder för de flesta hästar. Naturligt E-vitamin och organisk selen ingår i fodret för bästa möjliga upptag och för ett ökat immunförsvar.

Utfodringsanvisning
Utfodra HippoBas Basic med hö och/eller hösilage och vatten.
Ett riktvärde är 0,2–0,8 kg HippoBas Basic per 100 kg häst och dag.

Sammansättning
Vetekli, torkad betmassa, vetefoder­mjöl, vete, havrekli, korn, hetluftstorkat och pelleterat gräs och lusern, havre, melass, sojaolja, linfröexpeller, sojamjöl, salt, bryggerijäst, mineraler och vitaminer.

Förpackningsstorlek 15 kg.
Återvinningsbar plastsäck som består av minst 51% av den förnybara råvaran sockerrör.
Fodersäck HippoBas Basic

HippoBas Müsli

HippoBas Müsli innehåller väl utvalda fiberråvaror, fett samt ångkokt spannmål. Kombinationen av råvarorna skapar en gynnsam balans mellan energi, protein och fiber. Det gör det till ett allsidigt foder som räcker långt. Proteinet är av god kvalitet och kommer framförallt från ångkokta ärtor, sojamjöl och bryggerijäst.

En hög andel lusernmjöl bidrar med högvärdigt protein och är en källa till den essentiella aminosyran lysin samtidigt som det bidrar med god smaklighet och fiber av god kvalitet. HippoBas Müsli innehåller naturligt E-vitamin och organisk selen för bästa möjliga upptag och för ett ökat immunförsvar.

Utfodringsanvisning
Utfodra HippoBas Müsli med hö och/eller hösilage och vatten.
Ett riktvärde är 0,2–0,8 kg HippoBas Müsli per 100 kg häst och dag.

Sammansättning
Torkad betmassa, ångkokt korn, havre, hetluftstorkat och pelleterat gräs, vetekli, sojaolja, ångkokta ärtor, melass, ångkokt vete, hetluftstorkad och pelleterad lusern, sojamjöl, vetefodermjöl, vete, linfröexpeller, salt, bryggerijäst, mineraler och vitaminer.

Förpackningsstorlek 20 kg.
Återvinningsbar papperssäck.
Fodersäck HippoBas Müsli

HippoLowCarb Sund

HippoLowCarb Sund är ett sojafritt kraftfoder anpassat för hästar som är känsliga för snabba kolhydrater med endast 3 % socker och 4 % stärkelse.

Fodret lämpar sig därför bättre än många andra kraftfoder till hästar som lätt får fång, har EMS eller är väldigt lättfödda. Fodret bidrar med långsam och skonsam energi och går därför även bra att använda i lite större givor om grovfodret i perioder behöver begränsas.

Fodret innehåller ingen havrekärna och är utformat till hästar som är känsliga för havre och upplevs fungera bättre med en havrefri foderstat. Fodret innehåller däremot havrekli som bidrar med gynnsamma fibrer och förlänger hästens ättid. Linfrökaka och levande jäst som båda anses ha en positiv ef­fekt på hästens maghälsa ingår.

Grönmjöl och melass bidrar till ett smakligt foder och det ingående potatisproteinet tillför en hög proteinkvalitet med bra aminosyrasammansättning. HippoLowCarb Sund innehåller organiskt selen och naturligt E-vitamin. Dessutom ingår extra biotin för att stärka hovarnas kvalitet.

Utfodringsanvisning
Utfodra HippoLowCarb Sund tillsammans med hö och/eller hösilage och vatten.
Ett riktvärde är 0,2–1,1 kg foder/100 kg häst och dag.

Sammansättning
Torkad betmassa, havrekli, vetekli, drank, hetluftstorkat och pelleterat gräs, rapskaka, vetefodermjöl, salt, vegetabilisk olja, linfrökaka, potatisprotein, jästprodukt, mineraler och vitaminer.

Förpackningsstorlek 15 kg.
Återvinningsbar plastsäck som består av minst 51% av den förnybara råvaran sockerrör.
Fodersäck HippoLowCarb Sund

HippoLowCarb Sensitive

HippoLowCarb Sensitive är ett färdigfoder med lågt innehåll av stärkelse för att ge ett foder med långsam och skonsam energi. Fodret innehåller ingen havrekärna och är utformat till hästar som är känsliga för havre och upplevs fungera bättre med en havrefri foderstat. Fodret innehåller däremot havrekli som bidrar med gynnsamma fibrer och förlänger hästens ättid.

Linfrökaka och levande jäst som båda anses ha en positiv ef­fekt på hästens maghälsa ingår. Grönmjöl och melass bidrar till ett smakligt foder och det ingående sojaproteinet tillför en hög proteinkvalitet med bra aminosyrasammansättning. HippoLowCarb Sensitive innehåller organiskt selen och naturligt E-vitamin.

Utfodringsanvisning
Utfodra HippoLowCarb Sensitive med hö och/eller hösilage och vatten.
Ett riktvärde är 0,2–0,8 kg foder/100 kg häst och dag.

Sammansättning
Torkad betmassa, vetekli, havrekli, vete, vetefodermjöl, sojamjöl, melass, sojaolja, hetluftstorkat och pelleterat gräs och lusern, salt, linfröexpeller, jästprodukt, mineraler och vitaminer.

Förpackningsstorlek 15 kg.
Återvinningsbar plastsäck som består av minst 51% av den förnybara råvaran sockerrör.

Fodersäck HippoLowCarb Sensitive

HippoLowCarb Structure

HippoLowCarb Structure är ett strukturrikt färdigfoder med endast 4 % stärkelse, en hög fiberhalt och ingen tillsatt melass. Fibernivån och det höga innehållet av stråhack förlänger ättiden och ger hästen en mättnadskänsla. Sammansättning gör fodret lämpligt också till hästar som är känsliga mot socker och stärkelse eller har problem med övervikt. Fodret innehåller inte havre.

Energin kommer huvudsakligen från skonsamma fibrer och vegetabilisk olja som även gör fodret dammfritt. Morot och lusern ger fodret hög smaklighet samtidigt som morot tillför karoten vilket senare omvandlas till vitamin A. Lusernen, linfrökakan och sojamjölet tillför protein av god kvalitet, inklusive den essentiella aminosyran lysin.

HippoLowCarb Structure innehåller dessutom en levande jästkultur som till exempel förbättrar ämnesomsättningen och minskar risken för stress och inflammationer. HippoLowCarb Structure innehåller naturligt E-vitamin och organisk selen för bästa möjliga upptag och för ett ökat immunförsvar.

Utfodringsanvisning
Utfodra HippoLowCarb Structure med hö och/eller hösilage och vatten.
Ett riktvärde är 0,2–0,8 kg foder/100 kg häst och dag.

Sammansättning
Hetluftstorkad och hackad lusern, torkad betmassa, vetekli, hetluftstorkat och pelleterat gräs, sojaolja, vetefodermjöl, morötter, vete, sojamjöl, salt, linfröexpeller, jästprodukt, mineraler och vitaminer.

Förpackningsstorlek 15 kg.
Återvinningsbar papperssäck.
Fodersäck HippoLowCarb Structure
1 2
Filtrera
Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Läs mer om HippoLowCarb Sund

Får din häst lätt fång? Har den kanske EMS (ekvint metabolt syndrom) eller går lätt upp i vikt? Är den extra känslig? Då behöver du vara uppmärksam och se över så att din utfodring anpassas till just din häst. 

Allt för din häst

Vilka behov har min häst? Äter min häst rätt? Hur presterar min häst bättre? Varför mår inte min häst bra? Hur bygger min häst upp rätt muskler?

Mina sidor
Logga in/registrera dig som: