SlaktgrisarHelfoder, koncentrat & premixer till slaktgrisar

Hitta rätt foder till slaktgrisar för att öka tillväxten

Svenska Foders helfoder för slaktgrisar finns i ett flertal olika varianter avsedda att användas från 25-30 kilos vikt. Till hemmablandare kan vi erbjuda koncentrat och premixer. Basen för ett bra foderutnyttjande är välbalanserade foder. Det handlar om att tillgodose alla grisens näringskrav – för att uppnå hög effektivitet i slaktgrisproduktionen. Här presenterar vi våra helfoder, koncentrat och premixer till slaktgrisar som kan komma att påverka tillväxten.

Helfoder för slaktgrisar

Opti Start

Ett foder med många möjligheter och högt näringsinnehåll.

Opti Bonus

För besättningar med höga krav på produktionsresultaten.

Opti Basic

Använder du dig av fasutfodring är Opti Basic ett utmärkt slutfasfoder.

Nya Opti Drank

Utfodras tillsammans med drank från 25 kg fram till slakt.

Opti Maxi Drank

Ett foder som passar då höga givor av drank utfodras.

Vi tillverkar även foder anpassade till olika blöta foderråvaror.
Kontakta våra duktiga säljare så berättar de mer.

Koncentrat och premixer för slaktgrisar

Helt vegetabiliska koncentrat till slaktgrisar! Utgå från din egen spannmål i optimeringen och få det foder du vill ha med våra koncentrat. SLAKT är vårt familjenamn på koncentrat till slaktgrisar. I SLAKT-sortimentet hittar du flexibla produkter fullt ut anpassade efter din spannmål. Alla slaktgriskoncentrat ingår i +Fytas-konceptet. Med tillsats av enzymet fytas utnyttjas fosforn bättre. Något som har direkt betydelse för både tillväxt och foderutnyttjande. Våra duktiga säljare optimerar fram den bästa foderlösningen för din besättning, naturligtvis baserat på gårdens egna analysresultat.

Vi har även slaktgriskoncentrat avpassade för drank och permeat.

Slakt PRO

Ett allroundkoncentrat till slaktgrisar

Slakt Maxi

Ett allroundkoncentrat till slaktgrisar

Slakt Ärt

Ett koncentrat att använda ihop med ärter (upp till 20 % ärter)

Premixer för slaktgrisar

Konceptet premixer täcker Svenska Foders samtliga högkoncentrerade produkter till grisar. Dessa produkter innehåller olika nivåer av protein, aminosyror, vitaminer och mineraler. De kan kompletteras med ett flertal olika fodermedel (soja, spannmål och vassle eller andra alternativa fodermedel). Dock har varje enskild premix ett specifikt användningsområde i kombination med spannmål och soja samt olika slags vassle. Ibland även som torrfoderalternativ. Vi har ett stort antal premixer att välja mellan och gör även skräddarsydda gårdspremixer.

Det är gårdsoptimeringen som slutgiltigt avgör valet av premix och nivå på inblandningen. Kontakta våra kunniga säljare så tar de tillsammans med dig fram det optimala fodret.