Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Siloövervakning

Övervakningssystem för din fodersilo

Svenska Foder Siloövervakning är ett smidigt övervakningssystem för din silo. Du får en överblick på din fodervolym, samt andra parametrar i silon, som är av vikt för ett kvalitativt foder över tid – t.ex fuktighet och förekomst av höjdkurvor. Och bäst av allt: den är enkel att installera och du får via en app möjlighet att följa dina silos både via telefon och dator, något som ger trygghet och effektivitet för alla i personalen.

Filtrera
Inga produkter hittades
Filtrera
Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
1 2 3

"Du får ett tydligt estimat, en kurva på din förbrukning, och du kan ställa in nivåer på när du vill ha en varning – så att du vet exakt när det dags att beställa nytt foder."

Andreas Holm, Fjäderfäsäljare i Svenska Foder

Få koll på ditt foder

-Det viktigaste med den här tjänsten är att du får järnkoll på ditt foder: du har hela tiden koll på hur mycket foder du har i dina silos och kan beställa i lugn och ro, säger Andreas Holm, Fjäderfäsäljare i Svenska Foder. Ett enkelt sätt att få reda på enkelt via din telefon. Det är en nobrainer.

Det var Anders Falk, Svenska Foders IT-chef som av en slump sprang på systemet INSYLO. Han presenterade det för produktcheferna för foder på Svenska Foder, som förstod att det här var ett hjälpmedel som faktiskt skulle kunna hjälpa producenterna i deras dagliga arbete. Det visade sig samtidigt att även DLG-koncernen hade tittat på olika system, och även de fastnat för INSYLO som det bästa systemet.

Det här systemet kräver inga komplicerade installationer, säger Anders.

Smart fodersilo

  • Ett smart övervakningssystem som håller järnkoll på din fodervolym genom en innovativ 3D-kamera.
  • Systemet mäter också temperatur och fuktighet inne i silon så att du kan optimera dina lagerförhållanden.
  • All information lagras i molnet som du har direkt tillgång till via din system-app.
  • Du har tillgång till informationen när du vill, var du vill, via din app.

3D Sensor

Korrekt avläsning av siloinnehållets volym och vikt tack vare en innovativ 3D-lösning.

Solpanel

Inget behov av elnätsanslutning tack vare den integrerade solpanelen och det uppladdningsbara batteriet. INSYLO sparar kostnader och gör din gård mer hållbar.

Molntjänst 24/7

Data lagras i vår molntjänst och är tillgängliga när som helst och var som helst. Få ut det mesta av dina data genom våra färdiga webb- och mobilappar.

Systemet monteras på silotoppen, enheten är självförsörjande med hjälp av solceller och all information lagras via en molntjänst som man har tillgång till när man vill.

Säkrar din produktion

Genom att använda Svenska Foder Siloövervakning, så får en snabb tillförlitlig överblick på sina silos fyllnadsgrad, i realtidtrygghet och över tid, detta ger både kostnadseffektivitet och en produktionssäkrande effekt.

Det här en produkt som går att använda för dig som lantbrukare som hanterar foder oavsett djurslag. Det ger en överblick över din foderförbrukning som du kommer att ha stor nytta utav i din produktion och det är också ett smidigt och tidsbesparande hjälpmedel. En trygghet för dig som har stallar på flera olika platser.

Sätta in åtgärder snabbare

-Systemet består av två kameror, säger Andreas. En av kamerorna tar en okulärbild och den andra tar en bild som är som en höjdkarta. Då handlar det såklart om att man får koll på ojämn fördelning i silon t.ex. häng. Du får ett säkert och praktiskt sätt att hålla detta under daglig uppsikt. Du får ett tydligt estimat, en kurva på din förbrukning, och du kan ställa in nivåer på när du vill ha en varning – så att du vet exakt när det dags att beställa nytt foder.

-Dessutom mäts fukt och temperatur, fortsätter han. Genom att ha bättre kontroll kring fodret i silon, får du också en bättre och snabbare möjlighet att agera – för att undvika hälsoproblem inne i stallet, senare.

Jag vill skaffa Siloövervakning!

Är du intresserad av Siloövervakning och vill veta mer? Kontakta din närmaste fodersäljare, så hjälper vi dig!

Mina sidor
Logga in/registrera dig som: