5 tips! Vilken vallfröblandning passar dina behov

Det är aldrig rätt beslut att spara in på vallarna. Du vill ha en jämn produktion, och ett högkvalitativt grovfoder ser till så att kon mjölkar optimalt. Räkna därför alltid på hela kalkylen – inte bara kostnader för sig, då du ska lägga om dina vallar. Bara så kan du avgöra vad det innebär på sista raden. Vi ser att en nyetablerad vall är en god investering i hela din verksamhet – det är ju det vi tillsammans vill uppnå.

Close-up of a water drop on a green grass blade.

Delikat (GEV Kvalitet)

Intensiva blandning

Framtagen för att ge både hög avkastning och goda näringsämnen. Rörsvingeln Karolina ger hög skörd och har ett breddat skördefönster tack vare att den mognar något senare än rörsvingelhybriden Hykor. Återväxtförmågan är god vilket borgar för en stor mängd högkvalitativt foder under säsongens samtliga 3-4 skördar.

cow portrait

Gourmet

Intensiva blandning

En både intensiv och uthållig blandning. Kombinationen av ängssvingel och rörsvingel Karolina ger en intensiv, uthållig vall med breddat skördefönster. Dess engelska rajgräs sörjer för en hög skörd första vallåret.

Cows in a farm. Dairy cows

Perfekt (GEV Framgång)

Intensiva blandning

Högavkastande, torktålig och uthållig blandning. Lusern och rörsvingel Karolina i kombination ger en högavkastande och torktålig blandning med breddat skördefönster. Den höga baljväxtandelen borgar för ett proteinrikt grovfoder. Lusern utnyttjas bäst på väldränerade jordar med högt pH.

Rörsvingel_Hykor 4

Tålig

Intensiva blandning

Torktålig blandning som ger ett grovfoder med högt proteinvärde. En stor andel lusern som tack vare sin djupa pålrot är torktålig och bidrar med protein såväl som fiber i grovfodret. Rörsvingelhybriden Hykor och rajsvingeln ger en stark laguppställning för att möta förutsättningarna med sommartorka framförallt på Gotland, Öland och Kalmarregionen.

Timotej Rhonia (9)

Legend (GEV Stabil)

Mindre intensiva blandning

Mycket populär – vår storsäljare – blandning som passar väl för din köttproduktion. Basen av timotej, ängssvingel och engelskt rajgräs borgar för en härdig allroundblandning, där kombinationen av röd- och vitklöver garanterar både en jämn balj-växtandel över åren såväl som proteininnehåll i grovfodret. Kan efterbetas.

Vilken vallfröblandning passar i min region?


Kategorier i: , ,