Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Håll dina kalvars mag-tarmhälsa i skick med Dialyt Express

Marcus Johansson på Bissgården utanför Stenstorp i Falköpings kommun driver – tillsammans med sin syster Jenny och sin far Evert – en konventionell mjölkproduktion med lösdrift, 145 årskor och en produktion på 12 000 ECM. Bissgården har inga egentliga problem som man fokuserar extra på:

-Vi vill hålla produktionen jämn och det försöker vi göra genom att se till att den mjölkande kon är frisk fram till att den går till slakt. Det handlar om att vara uppmärksam på detaljer och agera snabbt. En sådan detalj som är viktig för Bissgården är kalven och kalvens hälsa.

-Kalven är ju grunden till en bra mjölkko, om jag har dåliga kalvar, då kan jag lika gärna lägga av, konstaterar Marcus. När kalven får diarré går det fort utför, och man tappar i tillväxt – vilket påverkar djurets fortsatta liv. Därför gäller det att reagera kvickt då en kalv får diarré.

Dialyt Express är en flytande elektrolyt som blandas i vatten eller mjölk. Produkten innehåller elektrolyter, buffert och lättillgänglig energi, som samverkar för att återställa djurets vätskebalans. Dessutom innehåller Dialyt Express utvalda växtextrakter som visat sig kunna förbättra mag-tarmhälsan.

"Att den är enkel att tillsätta är a och o för oss i stallet. Det gör att den används. Dessutom har den ett bra pris, och gör sitt jobb, så vi är väldigt nöjda"

Marcus Johansson, Bissgården, Om Dialyt Express

-När vi ser minsta tendens till diarré hos en kalv, sätter vi in det direkt, säger Marcus. Dessutom ser vi till att ge kalvarna som har varit eller är i närheten av den kalv som fått diarré i förebyggande syfte. Det har i 99% av fallen gått väldigt bra.

-Kalven har kanske druckit något mindre en dag, men annars har det vänt snabbt, säger Marcus. Det är precis den effekten man vill ha med en produkt som Dialyt Express.

Dialyt Express är flytande, vilket gör att den är lätt att tillsätta i samband med utodring av kalvarna, direkt där man ser att den behövs. En kalv med diarré ska ha 60 ml 2 gånger dagligen i 2-7 dagar. En förpackning på 5 liter räcker till att behandla 14 kalvar under tre dagar.

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Sök
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: