FreshFoss och Deltamin Värme stöttar under sommaren
Nummer 2 av Tidningen ute nu!
Nummer 2 av Tidningen ute nu!
Prisvärd syra med bred verkan
Nummer 2 av Tidningen ute nu!
Planera din bulkleverans inför midsommar
Dialyt Express häver diarrér
Nummer 2 av Tidningen ute nu!
Nummer 2 av Tidningen ute nu!
Nytt nummer av Tidningen!
Nummer 2 av Tidningen ute nu!
Vad finns i min silo?
Nummer 2 av Tidningen ute nu!
Vad finns i min silo?
Nummer 2 av Tidningen ute nu!
Hållbart med digital faktura – registrera dig före den 1 oktober!
Nummer 2 av Tidningen ute nu!
Effektiv ensilering och mjölkproduktion på Komstagården
Nummer 2 av Tidningen ute nu!
Nytt & Nyttigt om växt, grovfoder, spannmål och ensilering
Nummer 2 av Tidningen ute nu!
Sista chansen för gräsogräsbekämpning – Fokus i Fält v 19
Nummer 2 av Tidningen ute nu!
Vad finns i min silo?
Nummer 2 av Tidningen ute nu!
Vilka beslut kring spannmål ska fattas och varför?
Europeiskt ja till NGT-förädling är ett historiskt framsteg för växtodlingen
Nummer 2 av Tidningen ute nu!
Europeiskt ja till NGT-förädling är ett historiskt framsteg för växtodlingen
Upptäck höstens nyheter för växtodling och spannmålsproduktion
Nummer 2 av Tidningen ute nu!
Sista chansen för gräsogräsbekämpning – Fokus i Fält v 19
YaraMila® KOMBI 13-8-14– För en stark och säker start i raps och sockerbetor
Nummer 2 av Tidningen ute nu!
Utmana det normala!
Nummer 2 av Tidningen ute nu!
Skånes första AdBlue-depå på plats i Vallåkra
Nummer 2 av Tidningen ute nu!
Europeiskt ja till NGT-förädling är ett historiskt framsteg för växtodlingen
Skånes första AdBlue-depå på plats i Vallåkra
Europeiskt ja till NGT-förädling är ett historiskt framsteg för växtodlingen
Skånes första AdBlue-depå på plats i Vallåkra
Europeiskt ja till NGT-förädling är ett historiskt framsteg för växtodlingen
Skånes första AdBlue-depå på plats i Vallåkra

Fokus på mag- och tarmhälsa i vårt färdigfoder till kyckling!

En välfungerande muskelmage är en av de viktigaste parametrarna för att få en bra och funktionell mag- och tarmkanal. Detta är väldigt viktig för att kycklingen ska kunna utnyttja fodret så effektivt som möjligt och för att minimera risken för tillväxt av skadliga bakterier. Har man en välfungerande muskelmage så sjunker pH i denna och uppehållstiden i muskelmagen ökar. Det stimulerar matsmältningen och det låga pH minskar risken för att skadliga bakterier ska växa till. En välfungerande muskelmage gör också att flödet av foder ut till tarmen blir reglerat och därigenom minskar andelen substrat tillgängligt för skadliga bakterier. Alla dessa parametrar är viktiga för att vi ska få en välmående kyckling som växer och utnyttjar sitt foder på bästa sätt. För att få en välfungerande muskelmage är det dock viktigt att vi ger magen möjligheter att tränas. Det är som sagt en muskel och för optimal funktion så behövs träning och motstånd. Detta uppnås per automatik om kycklingarna har tillgång till hel vete på gården, då muskelmagen arbetar och stimuleras av de hela vetekärnorna. Det finns dock flera anledningar till att en del av producenterna föredrar att använda ett färdigfoder till sina kycklingar. Därför är det viktigt för oss att se till att även vårt färdigfoder bidrar till en väl fungerande muskelmage!  Sedan några månader tillbaka så innehåller allt vårt färdigfoder en grövre struktur i pelletsen just för att främja muskelmagens utveckling. Att detta ger effekt syns tydligt när muskelmagarna från olika kycklingar jämförs.

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Podcast
Röst från fältet
Tips & Råd
Bild på en gris

Rengöring- och desinfektionsschema för grisstall

Svartvit ko står i stall

FreshFoss och Deltamin Värme stöttar under sommaren

Smågrisar i stall

Dialyt Express häver diarrér

Nummer 2 av Tidningen ute nu!

Griskulting kollar nyfiket in i kameran.

3 fördelar med PiggyFoss Plus

Prisvärd syra med bred verkan

Person håller burk med Provita Colostrum framför kalvhyddor

Ett komplement till råmjölken

Närbild på Svenska Foder bulkbil.

Planera din bulkleverans inför midsommar

Sök
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: