Search
Close this search box.

.

.

Linnéa och Lotta fokar på grisar

Grisfodersäljarna-Lotta_och-Linnea

Nu stärker vi grisorganisationen med Lotta och Linnéa. Lotta Hansson kommer att arbeta i Västra Sverige och Linnéa Andersson i Södra. Båda kommer att arbeta med Vilofoss-koncept, som alltså grundar sig i gårdsspecifika blandningar – för att skapa bästa lönsamhet efter de förutsättningar som finns. Givetvis arbetar de även med färdigfodren, för de kunder som hellre jobbar med detta. Men vem är de?

Linnéa tror på det ständiga förbättringsarbetet

Linnéa Andersson har alltid varit intresserad av lantbruk. Hon är uppvuxen på en gård utanför Staffanstorp, som idag är fullt fokuserad på växtodling, men som tidigare hade grisproduktion.

– Jag valde att gå naturbruksgymnasium på grund av intresset, som utvecklades på skolan. Därefter blev det Lantmästarlinjen på SLU Alnarp. Efter Alnarpsåren arbetade jag som djurskötare på en stor grisgård.

Med det nya jobbet i Svenska Foder hoppas hon att få lära sig mer om grisproduktion från ett annat håll.

– Jag är väldigt intresserad av management och foder, och det vill jag lära mig mer om tillsammans med de kunder jag gör affärer med. Jag tror på att all produktion går att förbättra, det såg jag inte minst på den grisgård jag jobbade på. Förbättringsarbetet tar aldrig slut, och det är det som är så inspirerande.

– Att nu få möta andra producenter, som har nya och spännande tankar, ser jag mycket fram emot. Jag får möjlighet att använda både det praktiska och det akademiska inom grisnäringen, och få se hur det ger resultatförbättringar i produktionen.

Långsiktighet, relation och goda resultat

Lotta Hansson har tidigare jobbat med Vilofoss-konceptet på Fodermixanläggningen, och återkommer nu till moder/faderhuset. Lotta gick lantbruksskolan på Sötåsen 1990 och jobbade därefter i många år i olika typer av grisbesättningar och produktioner. Hon jobbade också hos en konkurrent till Svenska Foder under två år, och därefter började hon som säljare på Fodermix i Vara – som idag alltså drivs och ägs till 100 % av Svenska Foder.

– Sedan tog jag ett break under några år och nu är jag tillbaka, och tycker det är så roligt att få vara tillbaka. Jag gillar att träffa engagerade mänskor och försöka hjälpa dem på bästa möjliga vis. Att tänka tillsammans för att lösa problem är ju det mest spännande som finns. Speciellt när man ser att resultaten kommer!

– Dessutom bygger ett säljjobb som mitt på långsiktighet, relation och goda resultat, fortsätter Lotta. Det är det som verkligen betyder något. Inget byggs på en dag, och ingen produktion lutar sig helt på en parameter. Allt hänger ihop. Och får man allt att hänga ihop, då lyckas man också. Det är dit vi vill nå.

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Search
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: