Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Möt din nya hästfodersäljare i syd – Kerstin Bagge

Nya utmaningar för tidigare butikschef

Det märks på Kerstin Bagge att det är en ny tid som stundar. Hon är engagerad, intresserad och inspirerad. Och hon är tacksam att det finns möjlighet i Svenska Foder att förändra sin roll, om man vill testa något annat. Nu börjar hon som säljare som vänder sig till Svenska Foders återförsäljarnät.

Under många år har hon arbetat inom Svenska Foders egna butiker. Hon var den som först anställdes som butiksansvarig för Svenska Foders första egna butik i Knästorp. Sedan dess har hon i lite olika konstellationer varit ansvarig inom butiksledet i Svenska Foder.

– Rollen som Djur&Natur-säljare mot Svenska Foders återförsäljarnät, blir annorlunda i fråga om ansvar. I min tidigare roll hade jag personalansvar. Det var inspirerande. Men jag har jobbat på det sättet under många år nu, och jag kände att jag behövde en nytändning. När detta jobb dök upp, tvekade jag inte att söka.

Många år av erfarenhet

Erfarenhet av att driva butik, kunskap om produkterna, kännedom om utmaningarna att sälja in nya produkter till sitt kundunderlag, hur når man nya segment: Kerstin Bagge har brottats med de flesta frågor som även de återförsäljare som köper in Svenska Foders breda och djupa sortiment står inför.

– Det är klart att visst har jag med mig mycket gratis, konstaterar Kerstin. Men det är mycket, mycket nytt att sätta sig in i också. Många nya kontakter ska etableras. Jag tar över Johan Hagstedts roll, som istället kommer att sälja fjäderfäfoder. Han har ju under många år byggt upp en personlig relation med de återförsäljare han arbetar tillsammans med.

– Men det är ju detta som också är inspirerande: att lära känna nya människor, entreprenörer, som brinner för sitt område, fortsätter Kerstin. Ja, och också att för mig lära mig ett område, på ett annat sätt, från ett annat håll.

– Det är också tryggt att känna organisationen i Svenska Foder. Jag vet vem jag ska vända mig till, för att få kompetenta svar. Jag vet att vi tillverkar kvalitetsfoder, jag vet att jag kan återkomma med svar till återförsäljare som frågor om saker specifikt.

– När man vet att man har fantastiska produkter, då är det kul att få sälja in det hos våra kunder.

Styrkan ligger i det lokala

Varje återförsäljare i Svenska Foders återförsäljarnät ser olika ut – det finns lika många stilar som det finns återförsäljare. Det är detta som är styrkan ute på bygden. Det finns en djup förankring i det lokala, i just den platsen, som betyder allt för oss i Svenska Foder.

– Varje återförsäljare känner sin närmiljö in i minsta detalj, säger Kerstin. Med hjälp av denna kännedom kan man ha en bra dialog om vilka produkter det finns efterfrågan på, och hur man bäst säljer in det. Det är denna dialog jag ser mycket fram emot. För det leder till utveckling och förbättring.

– Att få vara med och utveckla och se potentialen på varje ställe, kommer att vara ett äventyr som jag ser mycket fram emot, avslutar hon.

Namn: Kerstin Bagge
Område: Arbetar i Skåne upp till Kungsbacka i Västra Sverige, Virserum i Småland och Ålem norr om Kalmar i Östra Sverige, samt Öland och Gotland.
Bakgrund: Kerstin flyttade till Skåne för rida galopphästar på Jägersro och för att gå lantbruksutbildning. Hon har haft B-tränarlicens i totalt 12 år. Hennes djurintresse sträcker sig även utanför hästarna: Hon har jobbat i mjölkkobesättning, bl.a. försöksladugården på Alnarp. Sin bana började hon med att föda upp kaniner till försäljning.

[svf_personal personer="9028"]

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Sök
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: