Topp Start – NYHET!Startfoder efter kalvning

Topp Start är ett startfoder efter kalvning för att nå kons fulla potential. De första 100 dagarna efter kalvning är kon utsatt för hård fysiologisk press i klass med ett maratonlopp – varje dag. Energibehovet är som störst samtidigt som torrsubstansintaget är begränsat. Detta leder ofta till energibrist vilket kon försöker lösa genom att bryta ned sitt eget kroppsfett och omvandla det till energi via levern. Under denna period ska kon även klara av att bli dräktig.

Topp Start är sammansatt för att ge bästa möjliga start på laktationen genom en hög energinivå med balanserade råvaror för att verka snabbt utan att belasta vommen för hårt. Proteinet är av god kvalitet med en aminosyranivå som är optimerad för att försörja kon med just det hon behöver i tidig laktation. Utöver detta ingår ett stort antal tillsatser för att stötta produktion, hälsa och fertilitet.

Topp Start rekommenderas med en giva på 6 kg/ko/dag under första 100 dagarna i laktation som en ersättning till delar av det kraftfoder som normalt sett fodras.

Förenklad skiss över kons kapacitet att energiförsörja sig själv efter kalvning. Konsumtionsförmågan är låg i tidig laktation vilket gör att kon istället tar energi från kroppsreserver och tappar i vikt.

Fördelarna med Topp Start

Vomskyddat Fett
Högkoncentrerad energikälla som inte belastar vommikrober. Fettsyrasammansättningen stimulerar mjölkavkastning, mjölkfettsproduktion, fertilitet och förbättrar hull i tidig laktation

Vomskyddat Metionin
En av de aminosyror som först blir begränsande för kon och i studier har visat sig både minska hälsostörningar och öka produktion efter kalvning vid tillsats i tidig laktation.

Vomskyddat Lysin
En av de aminosyror som först blir begränsande för kon och behöver balanseras i förhållande till metionin.

Vomskyddat Kolin
Motverkar leverförfettning, ökar ts-intag och mjölkproduktion.

Jäst
Stöttar vomfloran och minskar pH-svängningar i vommen för ökat ts-intag, fodereffektivitet, mjölk-produktion och förbättrad fertilitet.

Dextros
Snabb energi som kon kan tillgodogöra sig i tidig laktation.

Betakaroten & Naturligt E-Vitamin
Minskar oxidativ stress, stärker immunförsvar och fertilitet.

Biotin
Ökar glukosproduktion från levern, vilket gynnar mjölkavkastningen samt stärker klövar.

TIPS!

Vill du komplettera med flytande energi?
Välj då Energi Boost!