Search
Close this search box.

.

.

Vi värnar om framtidens fjäderfäfoder

Att jobba med foder är en utmaning, oavsett vilken typ av foder man ska göra. Råvarorna ska fungera tillsammans och det ska generera resultat som skapar värde för producenten. En populär ingrediens är soja, särskilt i foder till värphöns, tack vare ett högt proteininnehåll och passande aminosyror. Svenska Foder jobbar med GMO-fri soja som råvara.

Men för några år sedan antog man utmaningen att utveckla ett sojafritt alternativ. Målet var att ersätta sojan med proteinråvaror som går att odla i Sverige och restprodukter från Europa. Detta foder kallar vi Värna och innehåller fyra faser där man byter foder baserat på produktivitet och önskemål. Alla foder innehåller ett fiberkoncept, Avena, som främjar en välfungerande muskelmage och därmed ett bra foderutnyttjande, torr gödsel och en välmående höna.

Nu tar Värna ännu ett kliv

Vi uppdaterar foderkonceptet med nya råvaror som gör att vi kan ha högre linolsyra, vilket ger en ytterligare en positiv effekt på äggproduktionen. Dessutom kommer vi att tillverka fodret på flera av våra fabriker, vilket gör logistiken smidigare!

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Search
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: