Search
Close this search box.

.

.

En god investering med nyetablerad vall

-Vallens avkastning och kvalité minskar i regel med ökad ålder, som sedan påverkar din produktion, menar Beatrice Andersson, tillförordnad produktansvarig för vallfrö. Därför är det alltid rätt beslut att investera i din vall för ett högkvalitativt grovfoder som ger en ökad och jämn produktion inom mjölk och tillväxt.

-Räkna alltid på hela kalkylen, då du funderar på om du ska lägga om dina vallar, fortsätter hon. Vi ser att en nyetablerad vall är en god investering i hela din verksamhet – det är det vi tillsammans vill uppnå.

"Investera i din vall för stabil och ökad produktion"

Beatrice Andersson, tillförordnad produktansvarig för vallfrö.

Etablera vallen rätt

En rätt etablerad vall är den viktigaste åtgärden för att lyckas med sin vallodling. En dåligt etablerad vall kommer att ge dig en låg skörd. En annan effekt av dålig etablering kan vara stor ogräsmängd i vallen. Ogräsen sänker skörden, sänker kvaliteten och kan vara osmakliga eller i värsta fall giftiga. En tät vall däremot ger inte lika mycket plats till ogräs utan håller sig ren och fin.

Ta höjd för det oplanerade

-För oss på Svenska Foder är den rent praktiska hanteringen i produktionen väldigt viktigt, konstaterar Beatrice. Vi vet att allt inte blir som planerat, men det kan man ta höjd för. Saker och ting måste fungera i verkligheten. Eftersom vi hela tiden för en nära dialog med våra odlare, har vi i våra OptiVall-blandningar sett till att ha två sorter av de viktigaste arterna i vallfröblandningen.

2 sorter vid tuffa förhållanden

-Vid tuffa förhållande inom odlingen satsar vi på 2 sorter i våra blandningar som kompletterar varandra för att bidra till en bra och näringsrik skörd, fortsätter hon. Och om förutsättningarna för odlingen inte är optimal, vilket såklart inträffar ibland, då har man två sorter som backar upp varandra väl.

OptiVall matchar dina krav

OptiVall-konceptet har precis de ingredienser som behövs för en lönsam vallodling som genererar resultat i din produktion. OptiVall står för starka vallfröblandningar med hög kvalitet och väl provat sortmaterial i Sverige. Vallfröblandningarna innehar spetsade egenskaper, bred genetisk sortvariation och ett sortiment som passar från norr till söder.

Vallskörd

Optivall – Konventionella vallblandningar

Vallfröblandningar från Optivall OptiVall står starka och högkvalitativa vallfröblandningar – ett väl provat sortmateriel testat på våra svenska jordar. Samtliga vallfröblandningar har spetsade egenskaper och en bred genetisk sortvariation. Sortimentet är anpassat från norr till söder. Vallfröblandningarna utvecklas löpande med fokus på: hög kvalitet och avkastning och goda näringsvärden. Optivall...

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Search
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: