Kom ihåg att kyla ökar behovet av energi för kalvarna!

Kallt för kalven?

Kom ihåg: kyla ökar behovet av energi för kalvarna!

Att öka koncentrationen på kalvnäringen är ett bra sätt att ge dem mer energi. En högre mjölkgiva är ett annat alternativ, förutsatt att varje mål inte blir för stort. En tumregel är att öka mängden med 2 % för varje grad temperaturen sjunker under +10 grader för kalvar som är yngre än 4 veckor. Tänk också på att mjölken snabbare kyls av innan den är framme hos kalven, så att den verkligen får rätt temperatur vid utfodring. Extra halm så att pälsen hålls torr sparar också energi.

Våra kalvnäringar

Beredd

Proteinrik och populär årstidsanpassad kalvnäring

Beredd är en lätt syrad kalvnäring vars öga proteinnivå gynnar kalvens tillväxt och juverutveckling. Produkten är baserad på bland annat skummjölk och  vassleproteinkoncentrat som båda har en väldigt hög smaklighet och smältbarhet.

Delikat

Delikat är en kalvnäring som innehåller 50 % skummjölk.

Dess höga smältbarhet har ett särskilt värde för de unga kalvarna. Skummjölk koagulerar i löpmagen och hålls kvar där tillsammans med övriga ingredienser under en längre tid. Det ökar smältbarheten och näringsutnyttjandet för hela kalvnäringen samtidigt som risken för diarré minskar.

Redo

Redo är en ny årstidsanpassad syrad kalvnäring som går att syra ytterligare, om så önskas. 

Syrningen bidrar till ett lägre pH i löpmagen och kan på så vis motverka oönskade bakterier och reducera magstörningar. Redo innehåller 85 % mjölkråvaror. 


Kategorier i: ,