Search
Close this search box.

.

.

Erika Nyström – ny Produktchef för Nötfoder

Den 21 oktober började Erika Nyström arbeta som Produktchef Nötfoder i Svenska Foder. Samtidigt övergår Carolina Johansson fullt ut i sin nya tjänst som Foderchef med övergripande ansvar för foder i bolaget.

Erika Nyström kommer ursprungligen från Västerbotten, men har successivt flyttat söderut via Uppsala och Husdjursagronomutbildningen på SLU. Idag bor hon i Ulricehamn. Efter utbildningen på SLU arbetade hon många år som produktionsrådgivare för Mjölk och Kött på Rådgivarna i Sjuhärad.

Stort intresse för djur och natur

– Efter mitt arbete som rådgivare, gick jag vidare till Timac Agro Sverige. Där arbetade jag som regionchef för västra Sverige och har även fungerat som produktchef för företagets animaliesortiment. Här arbetade jag med mineral-, vitamin och energitillskott för friska och högproducerande djur till det professionella lantbruket.

Erika har alltid haft ett stort intresse och engagemang för djur och natur i allmänhet. Men hennes intresse för kor hänger ihop med utmaningen att jobba fram foder som tillgodoser djurets behov samtidigt som det ger resultat på sista raden hos lantbrukaren.

– Kor är komplexa djur att utfodra, något som gör mjölk- och köttproduktionen extra spännande, konstaterar Erika. Detta i kombination med att få möta och diskutera med de många och duktiga lantbrukare runt om i Sverige – som ställer höga krav på sin produktion – gör att jag ser väldigt mycket fram emot att börja jobba i Svenska Foder.

Sortiment med väldigt gott rykte

– Svenska Foders foderprogram är som alla vet redan idag ett mycket väl fungerande sortiment med väldigt gott rykte bland svenska mjölk- och köttproducenter, säger Erika. Jag ser därför fram emot att både få förvalta och hjälpa till att utveckla detta sortiment i framtiden, tillsammans med det team jag kommer att vara en del av i bolaget.

Carolina Johansson övergår i sin nya roll som Foderchef, där hon får ett övergripande ansvar för foder i Svenska Foder. Carolina är nöjd med att ha hittat Erika Nyström som nu alltså övertar hennes gamla roll som Produktchef Nötfoder.

– Vi är övertygade om att vi i Erika hittat en person som kombinerar både ett djupt kunnande inom nutrition och utfodring med ett stort driv, konstaterar Carolina. Och som inte minst äger det kommersiella tänk vi vill ska genomsyra vår organisation.

– Erika kommer att vara stationerad på Svenska Foders huvudkontor i Lidköping, fortsätter hon. Vi i Svenska Foders foderteam ser nu fram emot att få börja arbeta ihop med Erika.

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Search
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: