Search
Close this search box.

.

.

Förändring finns i vårt DNA

2020 lider mot sitt slut. Första året på 20-talet är strax till ända. Den pandemi som härjar har trots allt lämnat vår bransch i relativt gott skick. Återigen kan jag konstatera att du som arbetar i den här näringen, dagligen utför en av de viktigaste uppgifterna. Inte bara det faktum att det som kommer ur det arbete som görs, blir till livsmedel för oss alla. Du är också del i en ständig utveckling av att göra allt lite bättre varje dag. Produktutveckling med fokus på både resultat och hållbarhet; forskning som ser till att våra djur mår bättre, samtidigt som de producerar mer. Förändring tillhör allas vårt DNA. Det ser vi inte minst om vi blickar tillbaka, säg, bara 25 år. Tänk tillbaka: Hur arbetade du då? Hur arbetar du nu? Det är svindlande när man går tillbaka i minnet. Det handlar såklart om att staka ut sina mål, uppfylla dem, och så är det dags att finna nya. Vi förflyttar våra positioner, och när vi är mitt uppe i det, ser vi det inte.

2021 löper DLG-koncernens strategiplan ut och vi är i full gång med att jobba igenom en ny strategi, som presenteras under nästa år. Hållbarhet är något som vi alltid har sysslat med i Svenska Foder, men som vi nu i hela koncernen tar ett rejält grepp om. Men det handlar om en hållbarhet som tar ansvar för både ekonomi och miljö. Det gäller då att vara realist med fokus på reell förändring. 

Mina medarbetare som arbetar med produktutveckling inom t.ex. foder eller utsäde, vill se verkliga förändringar infrias. Alla delarna måste hänga ihop. Tittar på samhällsförändringen i stort, inser vi snabbt att hållbarhet är viktigt också på sista raden. Om vi producerar kvalitet, visar det sig i resultatet. Svenska Foder vill vara den som förser dig produktutveckling som gör reell skillnad för dig. Både i produktionen och i resultatet. 

Att vi nu är mitt uppe i planering inför våren är ju inget konstig i vår värld. Att ligga steget före är vår uppgift – alla i branschen, du också: Analysera gårdagen för att fatta beslut om morgondagen – det är det vi sysslar med. Under det att vi fattar dessa beslut, vill jag passa på att önska er en säker och frisk jul- och nyårshelg. 

Jag tänker på er alla och hoppas och önskar att helgerna – även om de kanske blir en smula annorlunda – blir varma och glada. Sen tar vi oss an 2021! Det blir ett spännande och bra år, det är jag övertygad om.

God jul och Gott nytt år!
Carsten Klausen
VD Svenska Foder

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Search
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: