Search
Close this search box.

.

.

Vallåkra Lantmannaaffär får ny VD

Vallåkra Lantmannaaffär får per den 1 mars en ny VD. Johan Henrysson blir den som ska axla VD-rollen och fortsätta utveckla Vallåkra Lantmannaaffär tillsammans med sina nya medarbetare.

Johan Henrysson är utbildad lantmästare och kommer närmast från ett jobb som inspektor på Jordberga Gård, Klagstorp i Skåne. Dessförinnan har han arbetat som inspektor på Trolle Ljungby. Johan har också arbetat inom växtskyddsbranschen, tidigare i DOW och mellan 2008-2015 ansvarig för försäljning och rådgivning inom Syngenta.

-Vallåkra Lantmannaaffär är en verksamhet med gott renommé i branschen och bland lantbrukare i regionen, säger Johan Henrysson. Det är en utmaning som känns spännande och roligt att få ta mig an. Jag ser mycket fram emot att få förvalta arvet och bygga vidare på det tillsammans med mina medarbetare.

Carsten Klausen, VD för Svenska Foder:

-Vi hälsar Johan Henrysson hjärtligt välkommen till koncernen. Johans stora kännedom om branschen och hans erfarenheter och engagemang blir en stor tillgång i vårt dotterbolag Vallåkra. Dessutom kommer hans roll att sträcka sig mot att arbeta direkt med lokala lantbrukskunder, för att ytterligare utveckla en positiv dialog i närområdet.

-Vi vill även tacka Peter Johanssons för hans fina arbete under snart 9 år som VD, där han med hjälp av sina medarbetare drivit och utvecklat Vallåkra och Örkelljunga Lantmannaaffär till vad de båda dotterbolagen är idag, fortsätter Carsten Klausen. Vi är också glada över att Peter Johansson kommer att fortsätta vara behjälplig med olika uppdrag i bl.a. Vallåkra och Örkelljunga.

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Search
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: