Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

“Vår grund är ditt arbete”, VD Carsten Klausen

Årets resultat för Svenska Foder var välkommet. Med en omsättning som ökade med 33 procent till 5,7 miljarder kronor och ett resultat som hamnade på 104 miljoner kronor, fick vi det bästa resultatet sedan 2013. Ett kommersiellt bolag måste ha som mål att tjäna pengar, för att kunna investera i konkurrenskraft och bolagets fortsatta utveckling. Det ger oss handlingsutrymme och större flexibilitet och det skapar trygghet för dig som kund och för oss som arbetar i Svenska Foder. Det är också ett kvitto på att vi är på rätt väg.

Man kan givetvis påpeka att en vinst på drygt 100 miljoner kronor från en omsättning på nästan sex miljarder kronor är en väl låg marginal för oss. Det ger oss en rörelsemarginal på under två procent. Delvis är detta en konsekvens av att vi försöker leverera så bra produkter och priser som möjligt till dig som är kund.

Men det är en marginal jag tror vi måste bibehålla även framöver, för att fortsätta vara relevanta. Om vi kan ligga på 1-2 procents marginal för vår kärnverksamhet, så är jag nöjd. Dock måste vi fortsatt hålla en bra omsättning.

Det vi också måste göra är att hitta andra sätt att tjäna pengar, som inte just lastar lantbruket. Andra sidoverksamheter som kan ge oss bättre marginaler. Som via vår butiksverksamhet, som via byggverksamheten i våra dotterbolag och andra nya närliggande spännande områden. Vi vill gärna hitta nya nischer och lösningar framöver, där vi kan vara en injektionsspruta i branschen.

För att vi ska kunna göra detta, betyder det att vi måste fortsätta samarbetet med dig som kund/leverantör. Du är vår grund. Vi verkar i en bransch där långsiktighet är ett ledord. Det är viktigt för oss att vara trovärdiga och skapa värde för det lantbruk som är vår kärnverksamhet. Vi försöker varje dag bli bättre på det vi gör: genom att leverera rätt produkter med hög kvalitet kan våra kunder få de resultat de försöker nå. Det är detta som vi tycker är viktigast i vår vardag.

Nu kommer våren! Tillsammans blickar vi mot en ljusare framtid utan krig.

Carsten Klausen
VD Svenska Foder
carsten.klausen@svenskafoder.se

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Sök
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: