Search
Close this search box.

.

.

Vi stöttar Barncancerfonden!

Minnéa tycker om att pyssla och leka med kompisar

I slutet av augusti 2022 blir nu sjuåriga Minnéa diagnosticerad med ALL, akut lymfatisk leukemi. Hon påbörjade då en drygt två år lång behandling och är idag i underhållsfasen, vilket betyder att hon inte behöver åka in till sjukhuset lika ofta.

Minnéa, som både går på popkör och studsar studsmatta en gång i veckan, tycker om att pyssla, leka med kompisar och vara utomhus. Just nu är hon väldigt glad över att orka gå på fritids två dagar i veckan, vilket hon inte klarade av förra året, trots att hon så gärna ville.

Förra året var Minnéa inlagd för behandling strax innan jul. Det hon minns lite extra var hur hon kämpade med att ta sina tabletter, och att just den dagen när det var som jobbigast så började det snöa. Då kändes allt lite bättre.

Varje dag drabbas ett barn i Sverige av cancer. Tack vare forskning och effektivare behandlingsmetoder har utvecklingen gått framåt och idag överlever 85 procent. Men vi vill att alla barn som insjuknar i cancer ska överleva, och kunna få leva ett gott och långt liv. Därför är vi med och stödjer Barncancerfondens viktiga arbete under julen 2023, och det är vi stolta över.

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Search
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: