Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Beställ din grovfoder- och hygienanalys på Optilabs webshop

För att veta vilket grovfoder dina djur bör äta och hur mycket behöver du göra en grovfoderanalys. Grovfoderanalysen visar bland annat hur mycket näringsämnen ditt grovfoder innehåller och med hjälp av dessa parametrar kan du komponera en foderstat till dina djur för att täcka deras behov på bästa sätt. Vi erbjuder även hygieniska analyser för att undersöka förekomst av mögel och bakterier i grovfoder. Alltid med fokus på säkra och snabba analyser så du kan göra rätt val till dina djur.

Mjölkkor kräver mycket energi och protein för att producera mycket mjölk. Även växande djur har ett stort behov av energi och protein. Ett tidigt skördat grovfoder har ofta höga energi- och proteinvärden medan en senare skörd ger högre NDF och lägre energi och protein. Med en grovfoderanalys kan du beräkna hur mycket grovfoder och kraftfoder dina djur behöver.

Grovfodret behövs för att stimulera idissling hos fåren och grovfoderanalysen hjälper dig att beräkna hur mycket grovfoder och kraftfoder dina lamm och tackor behöver. Genom att utfodra ett tidigt skördat grovfoder med höga energi- och proteinvärden kan du minska på kraftfodret och ändå öka tillväxten på lammen.

Med en grovfoderanalys kan du beräkna hur mycket grovfoder och kraftfoder dina djur behöver. Har du flera sorters djur kan du använda dig av våra kombianalyspaket. Dessa är anpassade för att beräkna foderstat till nöt, får och häst.

Spannmål är ett levande material och många lantbrukare ser varan som stabil och leveransklar även om den legat still i lager många månader. Det är dock inte så enkelt, utan alla spannmålslager måste ständigt kontrolleras och ser man några tecken på temperaturstegring, lukter eller liknande skall varan köras runt, vattenhalten kontrolleras och vid avvikande lukt bör en hygienanalys tas.

Det här är Optilab:​

  • Laboratoriet är beläget i Lidköping.
  • Personal med mångårig erfarenhet och stor serviceanda ger snabba och säkra analyser.
  • Utför ca 70 olika kemiska och mikrobiologiska analyser på prover från foderfabriker, råvaruinköp och spannmålsavdelningar.
  • Noggrann kontroll av ingående råvaror och färdiga foderprodukter.
  • Utför analyser till lantbrukskunder, häst- ägare samt foder- och spannmålsfirmor.

Kontakt

Telefon: 0510-54 53 94
infolab.grovfoder@svenskaoptilab.se

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Röst från fältet
Tips & Råd
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: