Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Lantbruket flyttar in i centrala Lidköping!

lantbruket-flyttar-in-i-centrala-lidkoping

15 – 16 maj 2024 är det dags för Lantbruket i Centrum – en mötesplats för lantbruket, mitt i Lidköping. At Event i samarbete med Destination Läckö-Kinnekulle, en del av Lidköpings kommun, ligger bakom den nya satsningen. Svenska Foder är en av två huvudpartners.

Ja, nu blir detta äntligen verklighet, när den nya mötesplatsen och mässan ”Lantbruket i Centrum” intar centrala Lidköping. Den 15 – 16 maj 2024 kommer centrala Lidköping fyllas med allt från det senaste inom lantbruket.

Aldrig tidigare har en liknande mässa arrangerats i hjärtat av Lidköping, eller i någon svensk stad för den delen. Här kommer leverantörer inom lantbruk visa upp det senaste från maskinparken, inomgårdsutrustning, förnödenheter och annan rådgivning för lantbrukaren. Utöver detta arrangeras möten och seminarier där lantbrukets mest aktuella frågor sätts i fokus.

Lantbruket i Centrum är en ny satsning som arrangeras av At Event i samarbete med Destination Läckö-Kinnekulle som är en del av Lidköpings kommun. Huvudpartners till arrangemanget är Sparbanken Lidköping och Svenska Foder.

– Det saknades en större mötesplats för lantbruket i västra Sverige och Lidköping kändes helt perfekt, säger Martin Claeson, mässansvarig för Lantbruket i Centrum.

Att få sätta lantbruket i centrum och samtidigt vara “mitt i centrum” blir en ny häftig upplevelse. Detta ska bli en naturlig återkommande mötesplats i Lidköping. Här lyfter vi fram leverantörer inom lantbruk och lägger fokus på lantbrukets viktigaste utmaningar och framgångar just nu, fortsätter Martin.

– Det ska bli väldigt roligt att fylla staden med lantbruk, mässan är en del av en långsiktig satsning på att bredda Lidköpings evenemangsutbud och locka besökare till centrum. Lantbruket är viktigt för Lidköping och det här evenemanget skapar affärsmöjligheter för vårt lokala näringsliv i flera plan. Det som är extra roligt är att de verksamheter som finns i staden blir en del av mässområdet med befintliga restauranger, caféer, hotell och konferenslokaler och så vidare, säger Andrea Johansson, Evenemangsansvarig för Destination Läckö-Kinnekulle.

Samarbetet med AT Event är en långsiktig satsning med målsättningen att Lantbruksmässan ska bli en återkommande händelse i Lidköping centrum.

Fredrik Blad, VD för Sparbanken i Lidköping är mycket positiv till mötesplatsen:

– Sparbanken Lidköping är stolt huvudpartner till Lantbruket i Centrum. Lidköping med omnejd tillhör de finaste lantbruksområdena i landet och därför känns det riktigt intressant och spännande att vi får en lantbruksmässa av dignitet just i Lidköping. Det lokala lantbruket och våra lantbrukskunder har alltid betytt mycket för Sparbanken Lidköping och därför känns det självklart för oss som bygdens lantbruksbank att också vara med som huvudpartner när ”Lantbruket i Centrum” arrangeras precis i anslutning till våra banklokaler.

Carsten Klausen VD, Svenska Foder Carsten Klausen, VD Svenska Foder, om Lantbruket i centrum  -Västra Götaland och Lidköping har alltid varit en viktig del i Svenska Foders historia. Det var här upprinnelsen till bolaget initierades av tre västgötska företag och vårt fina huvudkontor är beläget här. Därför är vi jätteglada över att det nu ska anordnas en mässa i Lidköping med fokus på en oerhört viktig framtidsbransch som lantbruket.
Från vänster: Martin Claeson AtEvent, Fredrik Blad Sparbanken Lidköping, Anders Holstmark Axima och Andrea Johansson evenemangsansvarig Destination Läckö-Kinnekulle.

Från vänster: Martin Claeson AtEvent, Fredrik Blad Sparbanken Lidköping, Anders Holstmark Axima och Andrea Johansson evenemangsansvarig Destination Läckö-Kinnekulle.

Fakta om Lantbruket i Centrum

När: 15 – 16 maj, 2024, 09.00-17.00

Var: Nya Stadens Torg i Lidköping

Utställare: Ett 80-tal företag som levererar produkter inom maskiner, förnödenheter, inomgårdsutrustning och rådgivning.

Besökare: Alla som arbetar inom lantbruk eller som är intresserad av det svenska lantbruket

Läs mer om mässan: lantbruketicentrum.se

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Sök
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: