Spannmål

Svenska Foder - din helhetsleverantör på spannmålsmarknaden

Vi arbetar med allt från leveransintyg för spannmål, spannmålsanalyser, spannmålshandel, spannmålshanteringprisregleringar för spannmål och slutpriser för spannmål. Vi har dessutom ett 30-tal mottagningsplatser runt om i landet där du som kund tryggt kan lämna din spannmål. Vi erbjuder 4 olika typer av spannmålskontrakt – odlingskontrakt, inlagringskontrakt, fastpriskontrakt och fastpriskontrakt med prisgaranti. Vilken kontrakttyp är du? Vi hjälper givetvis dig med vilken modell som passar den verksamhet du bedriver.

En global affärspartner som säkrar dina affärer

Vårt moderbolag DLG är aktiv i flertalet större exportländer, vilket ger dig som kund den bästa möjliga avkastning. Att välja Svenska Foder som aktiv affärspartner säkrar just därför dina spannmålsaffärer.

Den spannmål vi hanterar går till fodertillverkning och för försäljning till kvarnar, bryggerier, brännerier och som exportprodukt. Våra tre större hamnar: Landskrona, Oxelösund och Uddevalla lastar varje vecka ut svensk kvalitetsspannmål till kunder – främst inom norra Europa. Efterfrågan är god på framförallt vete, maltkorn, havre och raps.

Hur ser dagens spannmålsmarknad ut? Odlingsmässigt hade vi vädret med oss under 2022. Fina skördar, på många håll även goda kvaliteter. Det är ett glädjande år då spannmålspriserna nått nya höjder. Slutpriser för spannmål hittar du här.

I fokus