Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Vårens Maltkornsdrömmar!

Maltkornet är en viktig gröda på våren. Behandla grödan väl med rätt insatser, vid rätt tidpunkt, så får du betalt för din möda. Det gör det såklart roligare också att tänka till kring rätt insatser, för bäst resultat. Vi står gärna till tjänst! Kör hårt!

Prospect – Malt

Prospect är en högavkastande maltkornsort med medellångt strå och visar på mycket goda stråegenskaper. En stabil sort med medeltidig mognad och bra exportmöjligheter. Sorten har Mlo och nematodresistens mot ras 1 och 2. Det är en riktigt bra maltkornsort som alltid levererar.

Laureate – Malt

Laureate används till såväl ölbryggning som maltdestillering för whisky vilket betyder säker avsättning. Sorten avkastar i medeltal högst av de ledande maltkornsorterna under 2018- 2022. Det är en frisk sort med mycket god motståndskraft mot de vanligaste svampsjukdomarna, vilket skapar trygghet i din odling. Laurate har stora kärnor med god skalkvalitet samt bra proteinnivå och hög andel fullkorn.

Catriona – Whiskeymalt

Catriona är vår Whiskeymalt, med en unik enzymsammansättning, som är särskilt lämpad sig för just whiskeyframställning. Det är en sort som odlats för det ändamålet under många år, och den fortsätter att leverera kvalitet. Det är en rolig sort att odla, och till ett gott ändamål. Till skillnad från övrigt maltkorn är kravet på proteininnehåll högt, så det gäller att odla för det. Mälterierna vill ha minst 12% proteinhalt för att maltkvaliteten ska bli godkänd. Catriona finns enbart till kontraktsodling för eftersäsongsleverans – så vill du odla en whiskey på dina fält, är det här sorten att välja.

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Sök
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: