Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Dröm praktiskt om utsäde och vallfrö

Johanna Öwall, Ansvarig Växt på Svenska Foder, står i fält.

Vi påminner om att man kan drömma praktiskt. Vi har sortmaterialet till det!

Vårt mål i Svenska Foder är att vara en leverantör av utsäde och vallfrö som inte bara levererar den högst avkastande sorten under perfekta odlingsförhållanden. Vi tror på att drömma praktiskt! Att kunna leverera sorter som är odlingssäkra – för att kunna levererar resultat, även under sämre år. Vi är väldigt stolta över att vårt sortiment från Scandinavian Seed många gånger ses som synonymt med ännu viktigare begrepp: trygga, odlingssäkra och som presterar bra under olika förutsättningar.

– Scandinavian Seed har år efter år kunna leverera sorter som visat sig passa vårt klimat, säger Johanna Öwall, ansvarig Växtodling i Svenska Foder. Det kan handla om en god stråstyrka, goda falltal, god vinterhärdighet – och mycket annat.

– Det som är poängen är att våra sorter, så långt det är möjligt, ska tåla både hetta, torka eller köld, fortsätter hon.

Även vårt nära samarbete med Sejet – som är vårt förädlingsföretag inom koncernen – genererar sorter som levererar hållbara resultat.

Johanna menar att vi är i Sverige för blyga, kanske för ödmjuka, kring det arbete som varje år görs, för att ta fram sorter som faktiskt både avkastar bra, och som med hjälp av rätt insatsvaror faktiskt bidrar till den gröna omställningen. Det här gäller givetvis också vårt vallsortiment!

– Optivallkonceptet bygger på hög avkastning och god kvalitet på grovfodret, säger Johanna. En vallodling som lönar sig är en vallodling som tas väl om hand. Med grundelement i vallblandningar som är väl komponerade och ger en flexibel kan vi skapa en effektiv utfodring, vilket i sin tur är just det som skapar trygghet och sunda och lönsamma djur.

– Vi måste förstå att allt hänger ihop med att vara effektiv och klimatsmart, konstaterar hon. De sorter som vi bidrar med till det svenska lantbruket ger lantbrukarna att utnyttja jorden på bästa möjliga sätt och samtidig skapa god ekonomi för dem så att de kan vidareutveckla sitt företagande i en grönare riktning. Det är ett strå till stacken vi alla måste dra för att lyckas. Och jag tror vi i vår bransch är särskilt skickade att klara av det.

– Vi vill ha sorter som kan leverera år ut och år in, fortsätter hon. Vi vet att det lönar sig i längden! En långsiktig realistisk odling som i praktiska mått skapar framgång i din växtodling och med sikte på en grön omställning. Detta är drömmen!

Johanna Öwall

010-130 83 14

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Sök
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: