Search
Close this search box.

.

.

Stor tidsbesparing med Näsgårds nya Klusterfunktion!

Har du en komplex växtodling, där du kanske både äger, arrenderar och har fält med skötselavtal? Har du flera EU ansökningar, fält geografiskt spridda eller kanske bara många olika fält, där det sparar tid om du kan behandla dom som en? Då är det upplagt för att använda Näsgårds MARKs nya Kluster-funktion.

Lantbrukaren sparar tid och behåller överblicken

Att gruppera fält och arbeta ut ifrån gruppen är verkligen något som sparar tid och resurser på gården. Med Kluster-funktionen i managementprogrammet Näsgård MARK gruppera lantbrukaren fälten och strukturerar dom så som han arbetar med dom i praktiken. Man kan säga att han arbetar med ett ”virtuellt fält” – ett kluster – som endast finns och är skapat i växtodlingsprogrammet, men som motsvarar hur han praktiskt arbetar i fält.

Planera och utför t.ex. registreringar på ”ett” vetefält istället för flera olika fält och behåll överblicken på ett enkelt sätt, på det sättet blir management av fälten enklare. Vilken lantbrukare vill inte få en enklare vardag, där teori och praktik faktiskt motsvarar varandra.

–  En komplex växtodlingsplan finns på riktigt många lantbruk runt om i landet, dessa vill vi hjälpa med den nya funktionen i vårt managementprogram, säger Birger Hartmann och fortsätter – Det finns också mycket synergi och effektivitet att hämta, när lantbrukaren med några få klick kan skapa sitt eget kluster, som ger bättre överblick när det gäller planering och utförande.

Enklare arbetsgång och registrering

Med Kluster-funktionen kan du till exempel ta utgångspunkt i själva behandlingarna på fälten och med detta som utgångspunkt skapa ett stort samlat fält för denna behandling. Detta kräver endast några få klick i Näsgård MARK så har du grupperat fälten = ett Kluster. På så sätt blir du fri från att kopiera runt behandlingarna mellan de olika fälten, vilket i sig spar tid. Du kan också planera och registrera i kluster som innehåller alla fält med samma gröda eller samma sort.

Det vill säga att alla fält kan grupperas i kluster oavsett förfruktsfält, SAM-ansökan, gröda osv.

Med dagens höga maskinkapacitet, till exempel för växtskydd och gödningskörning, körs ofta flera fält inom ett geografiskt område på kort tid, säger Birger Hartmann från Datalogisk och fortsätter, – med kluster-funktionen görs en registrering för att dokumentera detta, det sparar tid i fält.

 Överblick med arbetsorder

När du planerar en behandling i ett kluster, kan du med modulen Arbetsorder skapa och skriva ut en arbetsorder med de uppgifter som tillhör arbetet som skall göras i fält. Detta ger överblick och helgarerar att uppgifterna rent praktiskt genomförs.

Fördelarna med att arbeta med ”Kluster”:

  • Tidsbesparande
  • Effektiv arbetsgång
  • Bättre överblick
  • Större flexibilitet

Läs mer på http://www.datalogisk.se eller kontakta Per-Olof Klang, tel. 0415 40025, e-mail info@datalogisk.se

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Search
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: