Tillskott & Mineraler

Behovet av mineraler och vitaminer samt foderintag och grovfoderpartier varierar över året. Balansera foderstaten till dina får med tillskottsprodukter ur vårt sortiment.

Ensilering Bevara grovfodrets näring

För att bevara näringen i det skördade grovfodret krävs en snabb och lyckad ensilering. Med hjälp av ett effektivt ensileringsmedel styrs processen snabbt åt rätt håll och man kan på så vis förhindra att stora pengar går rakt upp i luften. Detta ser du genom att djuren konsumerar bättre och producerar mera samtidigt som ensilaget blir mera lagringsstabilt. Läs gärna mer här.

Fiol Lammnäring

Fiol Lammnäring är skummjölksbaserad lammnäring gjord på främst svenska råvaror med högt fettinnehåll.

Saltsten

Erbjud alltid djuren en saltsten utöver vanligt foder och mineralfoder. Extra viktigt är detta för bagglammen som annars lätt drabbas av urinsten. Salttillskottet ökar vattenkonsumtionen och problemet kan undvikas. Saltstenar finns såväl med som utan koppar.

Vallfrö

Grovfodret är grunden till en lönsam lammproduktion. Läs om våra vallfröblandningar och vilka vi i första hand rekommenderar för får & lamm.

Vitaminer

Det finns tillfällen, som exempelvis betäckning, lamning, hög tillväxt eller hög andel hemmaproducerat foder, då djuren svarar positivt på ett extra tillskott av vitaminer. Vi kan erbjuda dig både torra och flytande vitaminfoder.