Livkyckling & värphönsEkologiskt foder

Livkyckling

För ekologisk uppfödning av livkyckling erbjuder vi ett två-fasprogram bestående
av ekologiska råvaror som är lätta att tillgodogöra sig för de unga fåglarna.

Färdigfoder

0-4 veckor

Liv Eko Liten

Eko-logotyp

>4 veckor

Liv Eko Stor

Eko-logotyp

Värphöns

I vårt ekologiska fodersortiment för värphöns erbjuder vi både färdigfoder och koncentrat. Alla foder är KRAV-godkända och innehåller vårt omtyckta fiberkoncept för att främja utveckling av mag- och tarmsystemet. Allt för att ge de bästa förutsättningarna för trygga och välmående höns och en säker produktion!

Färdigfoder

Vårt färdigfoderprogram består av tre olika foder som täcker hönans hela näringsbehov i de olika faserna i produktionen.

Uppvärp (Upp till 35 veckor)

Värp Vår

Eko-logotyp

Uppvärp (Upp till 35 veckor)

Sommar

Eko-logotyp

Uppvärp (Upp till 35 veckor)

Värp Höst

Eko-logotyp

Koncentrat

Våra ekologiska koncentrat är framtagna beroende på spannmålsnivå samt om du har fiskmjöl eller inte på gården. Glöm inte att analysera spannmålen så att det blir rätt näringsinnehåll i foderstaten. Din säljare hjälper dig med att sätta samman den bästa blandningen för dig och dina höns!

Upp till 35 veckor

Värp Blå KRAV 95

Eko-logotyp

Efter 35 veckor

Värp Gul KRAV 100

Eko-logotyp

För dig som tillsätter fiskmjöl själv:

Upp till 35 veckor

Värp Mix Röd KRAV 95

Eko-logotyp

Efter 35 veckor

Värp Mix Grön KRAV 100

Eko-logotyp
Eko-logotyp

Ge dina fåglar lite extra sysselsättning!

Peckstone är precis som det låter en sten som är till för att fågeln ska kunna picka på den. Den hjälper till att ge fåglarna utlopp för sitt naturliga beteende och på så sätt öka deras välfärd. Samtidigt som den kan hjälpa till att förhindra oönskat beteende såsom fjäderplockning får fåglarna i sig viktiga salter och mineraler. Den främjar på så vis en god benbildning och fjäderdräkt.

Peckstone kan användas till äggläggande höns, livkycklingar, slaktkycklingar, gäss och kalkoner. Den finns i tre olika varianter och alla Peckstone-stenar är godkända inom ekologisk produktion.

Foder för värphöns

Säckat foder

Tillskott & Mineraler