Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Friska och välmående djur ger hög produktion

Höga priser på foder och andra insatsvaror – ja, då är det extra viktigt med bra resultat för att få bäst utbyte av det du investerar i din produktion. Ju mer kontroll du har på dinproduktion, ju bättre och snabbare kan du parera eventuella produktionsstörningar.
Här är några produkter som bidrar till en produktion på topp!

IntraCalferol
IntraClaferol främjar benhälsa och minskar risken för benproblem. För värphöns och kycklingmammor är det även positivt för skalkvaliteten. Men vad är det då för produkt? Intra Calferol är ett flytande tillskottsfoder som innehåller kalcium, vitamin D3 och magnesium, något som stödjer bildandet av skelett och benstruktur.
-Vitamin D är viktigt för att fågeln ska kunna absorbera kalcium, berättar Lotta Waldenstedt, produktchef Fjäderfä. Utan tillräckligt med vitamin D bildas inte tillräckligt av hormonet kalcitriol, vilket leder till att fågeln inte absorberar tillräckligt med kalcium från fodret. I stället tar kroppen då från skelettet – vilket såklart är dåligt för benhälsan och äggkvaliteten.

Protaq LF3

Protaq LF3 är en flytande produkt som tillsätts i dricksvattnet. Dess unika kombination av organiska syror och kort- och mellanlånga fettsyror gör att den är effektiv mot både gramnegativa (ex. E. coli) och grampositiva bakterier (ex. Clostridium perfringens). Blandningen av syror gör också att den är verksam i de olika pH-nivåer som förekommer i mag- och tarmkanalen.
-Protaq ger goda förutsättningar för en välfungerande mag- och tarmkanal, vilket är en viktig förutsättning för att dina fåglar ska må och producera bra, konstaterar Lotta. Protaq innehåller även ett emulgeringsmedel som dels ger en bra fördelning av syrorna i vattnet men som också hämmar bildandet av biofilm i vattenledningarna.
-Produkten används med fördel till såväl kyckling, värphöns och kalkon, på lite olika vis, fortsätter hon. Ge produkten när fåglarna behöver extra stöttning för att hålla tarmfloran i balans, som till exempel under fåglarnas första levnadsvecka, under uppvärp eller vid andra situationer som påverkaka tarmflorans balans.

Deltavit Multi

Olika situationer kan påverka fåglarnas förmåga att ta upp näringen i fodret. I sådana fall kan djuren svara positivt på extra tillskott av vitaminer.
-Deltavit Multi är en flytande multivitamin med selen som kan ges för att stötta djuren under påfrestande situationer, säger Lotta.

Cid 2000

Vatten är ju en avgörande källa för hälsa för fåglarna och därför är det mycket viktigt att se till att vattnet förblir rent. Vattenlinjerna behöver rengöras regelbundet för att undvika biofilm, dvs det lager av organiskt material som fastnar på insidan av rören.
Biofilm i vattenledningarna kan minska volymen i vattenrören med 70-80 % och därmed minska vattengenomströmningen betydligt. Det kan även täppa till nipplarna. Biofilmen kan innehålla flera olika mikroorganismer, vilket ger en negativ effekt på vaccin och vitaminer som tillsätts i vattnet.
-Det räcker inte med en enkel högtrycksspolning för att avlägsna biofilm, säger Lotta. Det gör inte heller klor- och jodprodukter. En effektiv rengöring och desinfektion av vattensystemet kräver tillsats av syre. Därför är Cid 2000 rätt produkt för att undvika problem med biofilm. Det fria, gasformiga syret kommer att ”skrubba” på biofilmen, få den att lossna och lösa upp den.
Cid 2000 kan användas som en 2 % lösning när det inte är djur i stallet och kan vid behov också användas när det är djur i stallet men då med en lägre dosering.
-Det gör produkten flexibel för dig som använder den, avslutar Lotta Waldenstedt.

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Sök
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: