Toppfoder

Våra toppfoder för suggor gör vårt sortiment extra flexibelt. Toppfodren passar dessutom alla ålderskategorier. Saknar du en extra silo? Då finns dessa toppfoder för suggor även i storsäck.

Futura Toppfoder

Futura X Topp Sin

X Topp Sin
Flushing- och toppfoder
till suggor och gyltor som inte lakterar.

Futura X Topp Di

X Topp Di
För digivande suggor och gyltor som behöver lite extra av allt.

Futura X Topp Språng

X Topp Språng
Övergångsfoder inför grisning med fiberbalans, för optimal start av mjölkproduktion.

Kombinerad hållbarhet

Kombinera dig fram till en optimal hållbarhet för både sugga och ekonomi. Kombinationerna av foder kan se mycket olika ut, beroende på vad du vill åstadkomma. Här är 3 exempel på hur du kan tänka.

Exempel 1 – till gyltorna för en bra grundnivå med det lilla extra
Futura Frisk Di och Futura Frisk Sin har en bra basnivå för dina suggor, men gyltorna behöver lite extra då de fortfarande växer, då kan du komplettera med våra toppfoder Futura X Topp Di och Futura X Topp Sin, för att uppfylla alla näringsbehov. Våra toppfoder finns dessutom i storsäck om du inte har en silo över.

Exempel 2 – för maximal hållbar prestation
För dig som vill ha maximal hållbar prestation utifrån den genetiska potentialen i dina suggor ska köra på Futura Elit Di och Futura Elit Sin. Genom att kombinera dessa med vårt toppfoder Futura X Topp Språng, så får du även en mjuk övergång mellan dräktighet och digivning, med bästa hälsan och maximal mjölkproduktion som slutprodukt.

Exempel 3 – med fokus på mjölkproduktion
För suggan som har lite svårt att komma igång med mjölkproduktionen men allt rullar på under dräktighetsperioden, så kan en kombination av Futura Frisk Sin och Futura Vital Di vara något för dig. Vital innehåller fiberbalans som stimulerar mjölkproduktion. Här kan man också komplettera med Futura X Topp Sin, för att få med gyltornas tillväxt under dräktighetsperioden.

Futura - framtidens suggfoder

Framtidens suggfoder – för hållbar produktion och ekonomi

Med Futura skapar vi en ny klar och tydlig indelning av våra suggfoder: Frisk, Vital och Elit. Alla foder inom respektive indelning håller en hög kvalitet. Men indelningen skapar också möjlighet för dig att välja vad som passar just din produktion. Futura stänger inga dörrar.

  • Suggans specifika behov i fokus
  • Hållbarhet för sugga & miljö
  • Fokus på produktionsekonomi