Helfoder slaktgrisar

Svenska Foders helfoder till slaktgrisar har familjenamnet Opti och finns i ett flertal olika varianter avsedda att användas från 25 kg fram till slakt. Basen för bra foderutnyttjande är välbalanserade foder. Detta når vi bland annat genom AminoBalans konceptet!

Opti Start

Ett energi- och aminosyrarikt foder med extra hög smaklighet. Vitamin- och spårämnesinnehållet är förstärkt och fiberspjälkande enzymer är tillsatta för att höja smältbarheten. Opti Start är fodret med många möjligheter. Förutom att användas som ett insättningsfoder är det även tillräckligt bra för att vara ett intressant alternativ för tillväxtgrisar som väger mer än 20 kg. Tack vare sitt höga näringsinnehåll kan Opti Start även användas som enhetsfoder tillsammans med vassle.

Opti Bonus

För dig med höga krav på produktionsresultaten. Fodret har en hög nivå av aminosyror och innehåller också fiberspjälkande enzymer för att höja smältbarheten. Opti Bonus passar också dig som har höga krav på produktionsresultaten, men som väljer att ha ett och samma foder under hela uppfödningsperioden.

Opti Basic

Använder du dig av fasutfodring är Opti Basic ett utmärkt slutfasfoder. Men Opti Basic passar också som ett enhetsfoder i besättningar med lägre intensitet då det innehåller en något lägre nivå av aminosyror.

Blöta foderråvaror

Vi tillverkar även foder anpassade till olika blöta foderråvaror. Kontakta våra duktiga säljare så berättar de mer.

Drank –> Nya Opti Drank & Opti Maxi Drank

Permeatvassle/Drank: –> Opti PD Start

Fasutfodring

Den unga slaktgrisen har högre krav på fodret än en äldre gris. Insättningsfodret behöver ha högt näringsinnehåll och smaklighet då det oftast är foderintaget som begränsar tillväxten. I takt med att grisen sedan växer och blir äldre sjunker näringsbehovet. Genom att använda foder som är anpassat till grisens behov utnyttjas fodret bättre och lösningen blir oftast mer ekonomisk.

Utfodringsstrategier

Diagram utfodringsstrategier