Search
Close this search box.

.

.

HippoLowCarb

Skonsamma foder med låg stärkelse och levande jäst

HippoLowCarb är vårt sortiment av foder som är extra skonsamma för hästen. Familjen innehåller tre färdigfoder, HippoLowCarb Sensitive, HippoLowCarb Sund och HippoLowCarb Structure, med låg till medelhög energinivå, varav Structure är en strukturrik müsli. Det fjärde fodret är HippoLowCarb Slow Release Energi som är ett högenergifoder. Alla innehåller minimalt med stärkelse.

Det är många som vill undvika höga stärkelsegivor idag av olika anledningar. Ett exempel kan vara att man vill gynna mag-tarmhälsan hos stressade eller äldre hästar. Eftersom det inte ingår någon havrekärna i HippoLowCarb brukar vi också rekommendera fodren till de som upplever att hästen tenderar att bli het.

Det som är utmärkande för HippoLowCarb är att vi  begränsade mängden snabba kolhydrater. Därför är stärkelsen mycket låg. Vi valde att istället jobba att med skonsamma energiråvaror som till exempel betfiber. För att ytterligare gynna mag-tarmhälsan valde vi noggrant ut Actisaf, en väldokumenterad levande jästkultur med mycket goda försöksresultat på just häst. Till exempel har man sett att Actisafen visat sig förbättra både grovfoderutnyttjandet och prestationen.

Filtrera

HippoLowCarb Sund

HippoLowCarb Sund är ett sojafritt kraftfoder anpassat för hästar som är känsliga för snabba kolhydrater med endast 3 % socker och 4 % stärkelse.

Fodret lämpar sig därför bättre än många andra kraftfoder till hästar som lätt får fång, har EMS eller är väldigt lättfödda. Fodret bidrar med långsam och skonsam energi och går därför även bra att använda i lite större givor om grovfodret i perioder behöver begränsas.

Fodret innehåller ingen havrekärna och är utformat till hästar som är känsliga för havre och upplevs fungera bättre med en havrefri foderstat. Fodret innehåller däremot havrekli som bidrar med gynnsamma fibrer och förlänger hästens ättid. Linfrökaka och levande jäst som båda anses ha en positiv ef­fekt på hästens maghälsa ingår.

Grönmjöl och melass bidrar till ett smakligt foder och det ingående potatisproteinet tillför en hög proteinkvalitet med bra aminosyrasammansättning. HippoLowCarb Sund innehåller organiskt selen och naturligt E-vitamin. Dessutom ingår extra biotin för att stärka hovarnas kvalitet.

Utfodringsanvisning
Utfodra HippoLowCarb Sund tillsammans med hö och/eller hösilage och vatten.
Ett riktvärde är 0,2–1,1 kg foder/100 kg häst och dag.

Sammansättning
Torkad betmassa, havrekli, vetekli, drank, hetluftstorkat och pelleterat gräs, rapskaka, vetefodermjöl, salt, vegetabilisk olja, linfrökaka, potatisprotein, jästprodukt, mineraler och vitaminer.

Förpackningsstorlek 15 kg.
Återvinningsbar plastsäck som består av minst 51% av den förnybara råvaran sockerrör.
Fodersäck HippoLowCarb Sund

HippoLowCarb Sensitive

HippoLowCarb Sensitive är ett färdigfoder med lågt innehåll av stärkelse för att ge ett foder med långsam och skonsam energi. Fodret innehåller ingen havrekärna och är utformat till hästar som är känsliga för havre och upplevs fungera bättre med en havrefri foderstat. Fodret innehåller däremot havrekli som bidrar med gynnsamma fibrer och förlänger hästens ättid.

Linfrökaka och levande jäst som båda anses ha en positiv ef­fekt på hästens maghälsa ingår. Grönmjöl och melass bidrar till ett smakligt foder och det ingående sojaproteinet tillför en hög proteinkvalitet med bra aminosyrasammansättning. HippoLowCarb Sensitive innehåller organiskt selen och naturligt E-vitamin.

Utfodringsanvisning
Utfodra HippoLowCarb Sensitive med hö och/eller hösilage och vatten.
Ett riktvärde är 0,2–0,8 kg foder/100 kg häst och dag.

Sammansättning
Torkad betmassa, vetekli, havrekli, vete, vetefodermjöl, sojamjöl, melass, sojaolja, hetluftstorkat och pelleterat gräs och lusern, salt, linfröexpeller, jästprodukt, mineraler och vitaminer.

Förpackningsstorlek 15 kg.
Återvinningsbar plastsäck som består av minst 51% av den förnybara råvaran sockerrör.

Fodersäck HippoLowCarb Sensitive

HippoLowCarb Slow Release Energy

HippoLowCarb Slow Release Energy är ett energirikt men skonsamt färdig­foder. Fodret har en låg stärkelsenivå samtidigt som det förser hästen med mycket energi. Passar alla hästar med högt energibehov. Samman­sättningen utgår helt från hästens fysiologi och metabolism för att möjliggöra långsiktig prestation på hög nivå.

Energin kommer huvudsakligen från vegetabiliskt fett som är mycket skonsam mot tarmens mikroorganismer. Detta kombineras med en väl anpassad fiberhalt från grönmjöl, vetekli och havrekli som gynnar mag- och tarmfunktionen samt förlänger tug­gtiden.

Proteinkvaliteten är god, bland annat från potatisprotein. Fodret innehåller ingen havrekärna och passar bra till hästar som är känsliga för havre. Fodret innehåller organiskt selen och naturligt E-vitamin som är viktiga för bland annat immunförsvaret och prestationen. Den levande jästkulturen Actisaf som bland annat har visat sig förbättra fibernedbrytningen ingår.

Utfodringsanvisning
Utfodra HippoLowCarb Slow Release Energy med hö och/eller hösilage och vatten. Ett riktvärde är 0,5–0,8 kg foder/100 kg häst och dag.

Sammansättning
Torkad betmassa, vetekli, vetefodermjöl, vete, hetluftstorkat och pelleterat gräs och lusern, linfröexpeller, sojaolja, melass, havrekli, salt, sojamjöl, potatisprotein, jästprodukt, mineraler och vitaminer.

Förpackningsstorlek 15 kg.
Återvinningsbar plastsäck som består av minst 51% av den förnybara råvaran sockerrör.
Fodersäck HippoLowCarb Slow Release Energy

HippoLowCarb Structure

HippoLowCarb Structure är ett strukturrikt färdigfoder med endast 4 % stärkelse, en hög fiberhalt och ingen tillsatt melass. Fibernivån och det höga innehållet av stråhack förlänger ättiden och ger hästen en mättnadskänsla. Sammansättning gör fodret lämpligt också till hästar som är känsliga mot socker och stärkelse eller har problem med övervikt. Fodret innehåller inte havre.

Energin kommer huvudsakligen från skonsamma fibrer och vegetabilisk olja som även gör fodret dammfritt. Morot och lusern ger fodret hög smaklighet samtidigt som morot tillför karoten vilket senare omvandlas till vitamin A. Lusernen, linfrökakan och sojamjölet tillför protein av god kvalitet, inklusive den essentiella aminosyran lysin.

HippoLowCarb Structure innehåller dessutom en levande jästkultur som till exempel förbättrar ämnesomsättningen och minskar risken för stress och inflammationer. HippoLowCarb Structure innehåller naturligt E-vitamin och organisk selen för bästa möjliga upptag och för ett ökat immunförsvar.

Utfodringsanvisning
Utfodra HippoLowCarb Structure med hö och/eller hösilage och vatten.
Ett riktvärde är 0,2–0,8 kg foder/100 kg häst och dag.

Sammansättning
Hetluftstorkad och hackad lusern, torkad betmassa, vetekli, hetluftstorkat och pelleterat gräs, sojaolja, vetefodermjöl, morötter, vete, sojamjöl, salt, linfröexpeller, jästprodukt, mineraler och vitaminer.

Förpackningsstorlek 15 kg.
Återvinningsbar papperssäck.
Fodersäck HippoLowCarb Structure
Filtrera
Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Search
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: