HippoLowCarbSkonsamma foder med låg stärkelse och levande jäst

HippoLowCarb är vårt sortiment av foder som är extra skonsamma för hästen. Familjen innehåller två färdigfoder, HippoLowCarb Sensitive och HippoLowCarb Structure, med medelhög energinivå, varav det ena är en strukturrik müsli. Det tredje fodret är HippoLowCarb Slow Release Energi som är ett högenergifoder. Alla innehåller minimalt med stärkelse.

Det är många som vill undvika höga stärkelsegivor idag av olika anledningar. Ett exempel kan vara att man vill gynna mag-tarmhälsan hos stressade eller äldre hästar. Eftersom det inte ingår någon havrekärna i HippoLowCarb brukar vi också rekommendera fodren till de som upplever att hästen tenderar att bli het.

Det som är utmärkande för HippoLowCarb är att vi  begränsade mängden snabba kolhydrater. Därför är stärkelsen mycket låg. Vi valde att istället jobba att med skonsamma energiråvaror som till exempel betfiber. För att ytterligare gynna mag-tarmhälsan valde vi noggrant ut Actisaf, en väldokumenterad levande jästkultur med mycket goda försöksresultat på just häst. Till exempel har man sett att Actisafen visat sig förbättra både grovfoderutnyttjandet och prestationen.

HippoLowCarb Sensitive

Ett pelleterat färdigfoder med medelhög nivå av protein och energi.

  • Skonsamt färdigfoder utan havrekärna
  • Levande jäst för god mag- och tarmhälsa
Säck med HippoLowCarb Sensitive

HippoLowCarb Slow Release Energy

Ett färdigfoder fri från havrekärna i pelletsform med medelhög nivå av protein och hög nivå av energi.

  • Mycket energi i skonsam form
  • Levande jäst för god mag- och tarmhälsa
Säck med HippoLowCarb Slow Release Energy

HippoLowCarb Structure

Havrefritt färdigfoder med mycket struktur och minimalt med socker och stärkelse.

  • Låg stärkelse (4 %)
  • Levande jäst för god mag- och tarmhälsa
Säck med HippoLowCarb Structure