Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

För Sintiden

Mineralfoder för sintiden

Sintidsmineralet är en investering för framtiden. Både på kort och lång sikt.

Kalvens prestation som ko grundläggs redan under fosterstadiet. Kvaliteten på råmjölken, förekomsten av mastiter och kalvningsförlamningar samt andelen dödfödda kalvar är ytterligare exempel på vad som påverkas av vitamin- och mineralstatusen under sintiden. Kor som får en dödfödd kalv producerar mindre mjölk i kommande laktation, det har man sett i försök.

Fodra alltid ett speciellt sintidsmineral under dräktigheten, både inom kött- och mjölkproduktionen. 150 g per dag under hela sintiden. Börja ca sex veckor före beräknad kalvning för kvigor. Vi har 4 mineralfoder speciellt för sintiden att välja mellan.

Filtrera
Filtrera
Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
1 2 3 4 5 6 7

X-Zelit

Utfodring med X-Zelit under sintiden aktiverar kons egna hormonsystem genom att binda kalcium från fodret och på så sätt minska upptaget av kalcium via tarmen.

Vid kalvning är hon då förberedd på att genast ta upp och utnyttja kalcium maximalt från såväl fodret som från egna kroppsreserver. På så sätt förhindras kalciumbrist och de med den kopplade problemen runt kalvning samtidigt som mjölkproduktionen gynnas.

Mina sidor
Logga in/registrera dig som: