Färdigfoder för ungnöt

Hur fodrar jag för bästa lönsamhet?

Det skiljer sig åt mellan gårdar, men också över tiden, så det är en fråga vi tycker man ska ställa sig då och då. Med ett högt avräkningspris till exempel ökar lönsamheten av en intensiv uppfödning. Vi har lång erfarenhet av köttproduktion och är gärna ditt bollplank. När du satt dina mål hjälper vi dig att välja det färdigfoder för ungnöt som tar dig dit.

Primo Pektin

Ett mycket skonsamt färdigfoder med en hög andel smältbar fiber. 

Primo Pektin passar utmärkt som slutgödningsfoder när kraftfodergivan är hög. Det är också ett utmärkt foder till rekryteringskvigor i begränsad giva.

Råvaru- och näringssammansättningen med bland annat en hög fibernivå gör att Primo Pektin främjar god vomfunktion och stabila magar, vilket resulterar i god ekonomi.

Primo Progress

Ett vassare färdigfoder med högt proteininnehåll och mycket stärkelse för de snabbt växande tjurarna. 

Hög tillväxt står i fokus och för att uppnå slaktmognad vid önskad tidpunkt och god lönsamhet behövs ett kraftigt foder som Primo Progress. Utfodra Primo Progress med ett fiberrikare grovfoder eller efter det att djuren passerat den känsligaste perioden av kalvstadiet.

Primo Intensiv

Ett intensivt och skonsamt färdigfoder med höga näringskrav och specifika råvarukrav. 

Primo Intensiv är utvecklat för den snabbväxande mellankalven där kraftfodret ges i fri tillgång. Tack vare sitt speciella och skonsamma sammansättning bidrar fodret till bra vomfunktion och stabila magar även i den mest intensiva köttrasproduktionen.

De höga kraven på närings- och råvarusammansättningen gör Primo Intensiv till ett unikt foder. Primo Intensiv är ett ypperligt foder för kalvgömmor och kan öka lönsamheten genom att ge en jämnare övergång mellan betet och stallfoderstaten.

Genom att erbjuda ett smakligt kraftfoder i kalvgömman kan du ta tillvara djurens tillväxtpotential.

Fördelar med Creep Feeding;

  • Högre tillväxt och tyngre kalvar.
  • Särskilt lönsamt för djur med hög tillväxtpotential.
  • Särskilt lönsamt för tidigt födda kalvar.
  • Minskar trycket på korna.
  • Hög tillväxt även vid betesbrist.
  • Smidigare övergång till stallfoderstat.

Primo Inga

Ett energirikt färdigfoder för de snabbväxande djuren.

Primo Inga är vårt närproducerade ungnötsfoder som är garanderat soja- och palmfritt. Råvarorna är främst producerade i Sverige men kan även komma från Europa.

Energin i Primo Inga kommer framför allt från stärkelse och passar därför bra när det är svårt att hantera spannmål på gården.