Plansilofolie

För att få en lufttät silo är det viktigt att använda en plastfolie av hösta kvalitet. Vår plastfolie har beteckningen ”Superstrength” och är en högpresterande plansilofolie tillverkad med blåst femlagersteknik och endast av de bästa råmaterialen. Femlagerstekniken säkerställer stabil och jämn kvalitet samtidigt som råmaterialet placeras optimalt i filmen för att ge den rätt egenskaper. ”Superstrength” är endast 125 my tjock vilket gör den lättare att hantera och lägga på än standardfilmer som är 150 my tjocka. Trots att den är tunnare än marknadens standardfilmer har den en punkteringsmotståndskraft (dart drop) på 500 g vilket är betydligt starkare än marknadens standard.


”Superstrength” är svart på under sidan
och vit på ovansidan, detta för att ge
bäst egenskaper vid ensileringen med
en sol och värme reflekterande yta utåt.
Den svarta färgen förhindrar genomsyn
vilket kan hjälpa till att hålla fåglar borta.
På storrullarna (400 m) är varje meter
markerad för att förenkla utläggningen.

Vakuumfolie

För att få ett ännu bättre ensilageresultat och minskade ts-förluster rekommenderar vi även att använda en vacuumfolie. En extra tunn (40 my), transparent folie som läggs under den vanliga plastfolien för att minimera eventuella luftfickor.

Täckväv & sandsäckar

På toppen av plansilon lägger man täckväv för att säkra plansilon. Täckväven säkras sedan med hjälp av exempelvis sandsäckar.

  • Ett extra skydd för plansilo.
  • Används ovanpå vakuumfolien och plastfolien för att undvika skador från fåglar och andra skadedjur.
  • Läggs likt en presenning och är mycket kraftig (200 gram/kvm).
  • Mörk grön.
  • 7-års UV-skydd.

Täckväv finns i storlekarna: 10 x 12, 10 x 15, 12 x 15, 14 x 16 och 15 x 18 m. Sandsäcken har storlek 27 x 120 cm. 250 säckar per förpackning.