Sträckfilm

Sträckfilm används för rundbalar och fyrkantsbalar för att bevara grovfodret. För att upprätthålla arbetet på fältet och upprätthålla gräsens höga näringsvärde är det viktigt att använda en högkvalitativ sträckfilm.

Vår huvudleverantör BPI var det första företaget som erbjöd blåst sträckfilm på den svenska marknaden. Som de fortfarande gör med sitt välkända varumärke Silotite, som tillverkas i 5-9 skikt. Dess SP-ackreditering indikerar att kvalitet är kärnan i deras verksamhet. Silotite är det självklara valet för jordbrukare och entreprenörer som vill ha fördelarna med hög styrka, tillförlitlighet och hållbarhet.

P logo

Silotite har testats och godkänts av RISE – Research Institutes of Sweden (f.d SP) – ett ledande internationellt testorgan. Certifikatet ges efter en omfattande undersökning av både tillverkningsprocessen och den färdiga produkten för att säkerställa strikta produktionsstandarder.

Silotite / Silotite Eko

Silotite – det perfekta valet för problemfri balning. Silotite balewrap är lämplig på alla typer av balar. Dess konsekvent pålitliga, problemfria prestanda förbättrar inpackningseffektiviteten och kapaciteten.

Silotite ger:

 • Hög punktering och rivmotstånd
 • En större syrebarriär
 • Höga stretchkvaliteter
 • Optimal vidhäftningsnivå.
 • UV-skydd
Silotite Kartng

Silotite

Bredd (m)Längd (m)Tjocklek (my)FärgRullar/
pall
250180025Grön64 st
360180025Grön80 st
500180025Vit48 st
500180025Grön48 st
750150025Vit40 st
750150025Grön48 st
750150025Svart40 st

Levereras i kartong

Silotite Eko

Bredd (m)Längd (m)Tjocklek (my)FärgRullar/
pall
750165025Vit40 st

Levereras i sleeveförpackning

SilotitePro 2000​

Inbyggd effektivitet. SilotitePro är en tekniskt avancerad förorienterad blåst ensilagesträckfilm som erbjuder jordbrukare och entreprenörer flera fördelar inklusive:

 • Fler balar per rulle
 • Tidsbesparing
 • Bättre grödskvalitet
 • Lättare att återvinna
 • Större rulllängd
 • Förbättrad syrebarriär
 • Utmärkt beskärning av grödor
Silotite Pro
Bredd (mm) Längd (m) Tjocklek (my) Färg Rullar/ pall
750 2000 20 Vit 40 st
750 2000 20 Grön 40 st
Levereras i sleeveförpackning

Profi Contractor

PROFI Contractor är en ny sträckfilm i DLG-koncernen. Den har tagits fram i ett samarbete med danska maskinstationer, extruderingsspecialister och internationella råvaruleverantörer. PROFI Contractor är en högkvalitativ blåst film tillverkad
i sju lager.

Den är elastisk med en hög punkteringsstyra och har en god vidhäftningsförmåga vilket säkerställer en bra laminering och gör balarna täta. Den har ett UV-skydd som är anpassad till nordiska förhållanden.

Det är 1900 m på en rulle PROFI Contractor mot 1500 m på traditionell rulle. Det betyder 26% färre rullbyten och bidrar därför till högre effektivitet och en förbättrad arbetsmiljö, med mindre belastning för maskinföraren.

Profi Contractor_2
Bredd (mm)Längd (m)Tjocklek (my)FärgRullar/
pall
750190021Vit el. grön40 st

Levereras i kartong

Profi Cyklon

Profi Cyklon är en sträckfilm som tagits fram av DLG i ett samarbete med maskinstationer, extruderingsspecialister och internationella råvaruleverantörer. Det är en elastisk sträckfilm med hög punkteringsstryka och har god vidhäftningsförmåga vilket säkerställer bra laminering och gör balarna täta. Profi Cyklon kan användas på alla fabrikat till både rund- och fyrkantsbalar.

Produkten har hög driftssäkerhet, vid höga hastigheter. Nu slipper du dessutom onödiga och tidsödande förpackningar. För att möta vår tids krav på snabb och effektiv tillgång till rullarna – utan extra och onödiga förpackningar, som måste tas om hand – ger vi dig:
NO-BOX-lösningen! Med den kan du koncentrera dig på precis det som har med resultatet att göra. Mer på rullen, mindre emballage: winwin!

Bredd (m)Längd (m)Tjocklek (my)FärgRullar/
pall
750190021Vit el. grön40 st

Levereras i NO-BOX