Sträck- & mantelfilm

Sträckfilm

Sträckfilm används till rundbalar och fyrkantsbalar för att konservera grovfodret. För att bibehålla det arbete som gjorts på vallen och behålla gräsets höga näringsvärde är det viktigt att använda en sträckfilm av högsta kvalitet. Våra leverantörer/producenter är företag som tillverkat plastfilm i många årtionden. RPC BPI som är vår huvudleverantör var till exempel det första företaget som erbjöd blåst sträckfilm på den svenska marknaden. Vilket de fortfarande gör med deras starka och välkända varumärke Silotite. Dess nära samarbete med SP vittnar också om att kvaliteten är mycket viktig. Vi erbjuder även vår egna koncernprodukt, Profi Contractor som är ett mycket bra och prisvärt alternativ. Svenska Foders huvudleverantör är RPC BPI och dess starka varumärke Silotite. Silotite sträckfilm för ensilering har varit en ledare på världsmarknaden i nästan tre decennier. Varje år skyddar Silotite de mest skilda grönmassor i miljontals balar, runda och fyrkantiga, över hela världen. Silotite, som är framtaget för problemfritt bruk med alla typer av inplastare, är det självklara valet för lantbrukare och entreprenörer som vill att balplast ska kombinera fördelarna av hög styrka, pålitlighet och hållbarhet. Silotite tillverkas med den senaste blåsextruderingstekniken i 5 skikt som maximerar sträckfilmens mekaniska egenskaper och därmed skapar en ständigt pålitlig balplast av hög kvalitet.

Silotite – Originalet är det bästa

Det suveräna punkterings- och rivmotståndet hos Silotite 5-skiftsteknik balplast gör att filmen enkelt kan tåla påverkan av de skott och stjälkar den utsätts för vid grova foderväxter. Behovet att skapa den bästa möjliga barriären mot syre är själva grunden till en god fermentering av grödan. Genom sin 5-skiktskonstruktion bildar Silotite en mycket effektiv barriär som hindrar syre från att tränga in.

Silotite har provats och godkänts
av SP Sveriges Tekniska Forsknings-
institut – en ledande internationell
provningsinstans. Certifikatet ges
efter en omfattande undersökning
av både tillverkningsprocessen och
den färdiga produkten för att
garantera stränga produktionsnormer.

 

SilotitePro

SilotitePro, en tekniskt avancerad sträckfilm i 9 skikt för ensilage, erbjuder lantbrukare och entreprenörer den tredubbla fördelen av en bättre inplastningsprocess, avsevärd kostnadsbesparing och förbättrad foderkvalitet. SilotitePro tillverkas av de modernaste råvarorna och med avancerad 9-skiktsteknik som förbättrar de viktigaste egenskaperna av sträckfilm för ensilering.

Läs mer om SilotitePro i Glimt från fältet.

Mantelfilm

Mantelfilm ersätter traditionell nätlindning i rundbalar. Med film istället för nät får du en mer kompakt bal vilket gör hanteringen lättare, samtidigt som du bevarar gräsets näringsvärde bättre.

Baletite

Baletite är en film i 5 skikt som ersätter traditionell nätlindning i runda ensilagebalar. Baletite, som är speciellt framtagen för nästa generation av inplastare som kan anbringa film istället för nät, har egenskaper som förstärker ensileringsprocessen och skyddar balens innehåll. Eftersom Baletite är en film är den en bättre luftbarriär, samtidigt som den hjälper att hålla balen i god form genom att gripa kraftigare runt balens omkrets. Dessutom reduceras oönskat spill av värdefullt ensilage eftersom det balade fodret inte fastnar i filmen på samma sätt som i nätlindning. Baletite balar ger fördelen av en förstärkt ensileringsprocess som ger bättre konservering, eftersom de extra filmlagren runt balens omkrets ger en tätare syrebarriär.

Baletites förmåga att täcka hela balen från kant till kant ger extra skydd runt balens kanter – särskilt nyttigt när stjälkrika växter ska balas in. Genom att filmen är tillverkad av samma grundmaterial som balplast behöver användaren inte skilja Baletite från annan plast efter bruk. Istället kan Baletite och tillhörande balplast återvinnas tillsammans, vilket sparar värdefull tid och arbetskraft.

 

 

 


Möjligheten på moderna kombimaskiner som kan anbringa film istället för nätlindning har öppnat vägen för Film&Film (F&F) Wrapping – en förnyande inplastningsmetod med dubbel film som kombinerar den nya generationen av balplast SilotitePro med Baletite ersättningsfilm för nätlindning.

Profi Contractor

PROFI Contractor är en ny sträckfilm i DLG-koncernen. Den har tagits fram i ett samarbete med danska maskinstationer, extruderingsspecialister och internationella råvaruleverantörer. PROFI Contractor är en högkvalitativ blåst film tillverkad i sju lager. Den är elastisk med en hög punkteringsstyra och har en god vidhäftningsförmåga vilket säkerställer en bra laminering och gör balarna täta. Den har ett UV-skydd som är anpassad till nordiska förhållanden. Det är 1900 m på en rulle PROFI Contractor mot 1500 m på traditionell rulle. Det betyder 26% färre rullbyten och bidrar därför till högre effektivitet och en förbättrad arbetsmiljö, med mindre belastning för maskinföraren.

 

Produktinfo:
Produkt: Profi Contractor
Bredd: 750 mm
Rullängd: 1900
Tjocklek: 21 my
Färg: Vit eller grön
Packning: Pappkartong – 40 st per pall

 

 

 

 

Läs mer om produkten i Glimt från fältet