Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Maltkorn Prospect visar framfötterna

Scandinavian Seeds maltkorn Prospect godkändes tidigare i våras i Berlinerprogrammet. I mars månad godkändes sorten även i Danish Preferred. Vad innebär det här? Ola Sixtensson, VD Scandinavian Seed, förklarar:

– Danish Preferred är likt Berlinerprogrammet och andra länders sortlistor, ett erkännande för förädlaren och representanten av sorten att den accepteras av både mälteri och bryggeri i det aktuella landet – alltså i det här fallet Tyskland och Danmark, berättar Ola. Idag styrs maltkornsmarknaden av att sorten är internationellt godkänd i flera länder, för att de få mälterier som finns kvar (ofta väldigt stora idag) ska intressera sig för att köpa in sorten från olika leverantörer, och i sin tur sälja den vidare till bryggerierna.

Danish Preferred är ett relativt ungt maltkornsprogram som är viktigt för den nordiska marknaden. Viking Malt är här en viktigt inköpare av Maltkorn.

– Utan acceptans i mälteriprogrammen är det ingen idé för t.ex. Svenska Foder att köpa skörden av odlaren som ett maltkorn, eftersom det då inte finns någon avsättning för varan. Därför är det glädjande att Prospect nu är godkänd även i Danish Preferred som ger ytterligare möjligheter till avsättning för spannmålsodlarna i Sverige.

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Sök
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: