Maltkorn

Catriona – Whiskeymaltkorn Konventionell

Catriona har en unik enzymsammansättning som lämpar sig för just whiskeyframställning. Till skillnad från övrigt maltkorn är kravet på proteininnehåll högt. Minst 12% proteinhalt för godkänd maltkvalitet. Catriona finns enbart till kontraktsodling för eftersäsongsleverans.

KWS Irina – Maltkorn Konventionell

Irina Nytt maltkorn för hela Europa med mycket höga skördesiffror i Sverige men även i stora maltkornsodlande länder – såsom Danmark, Storbritannien Tyskland, Frankrike. Irina har en fantastisk bra stråstyrka, är medeltidig och har mycket bra resistensegenskaper mot sjukdomar, däribland Mlo-resistens mot mjöldagg och nematodresistens.
Läs mer>>

Salome – Maltkorn Konventionell/Eko

Ett vårkorn som kombinerar tidig mognad med mycket hög skörd. En svårslagen kombination. Salome har visat att det också fungerar som ett ekologiskt alternativ till maltproduktion. Viking Malt som är den stora uppköparen av maltkorn i Sverige visar på ett allt större intresse för ekologiskt öl, vilket gör att produktion och odling av ekologiskt maltkorn måste öka. De ser Salome som en frisk sort, väl lämpad till denna användning och ger grönt ljus för sorten.
Läs mer>>

Propino – Maltkorn Konventionell

Välprövat maltkorn med medelavkastning. Stråegenskaperna är bra och kärnan har en bra sortering.  Sorten har god resistens mot bladsvampar men saknar mjöldaggsresistens (Mlo).

RGT Planet – Maltkorn Konvetionell

Maltkorn med jämn och hög avkastning.