Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Högkoncentrerade Stråla

Koncentrerat färdigfoder med extra AAT

Koncentrerat färdigfoder som tillför mycket energi och AAT i varje tugga.

Ibland räcker det protein som vommens mikrober producerar inte till. Då finns Stråla 245. Fodrets sammansättning lämpar sig extra bra för nykalvade och högproducerande kor som har ett stort behov av AAT. Den höga andelen bypassprotein eller AAT är utmärkande och kommer från en alldeles speciell sammansättning av utvalda råvaror, en del unika för just Stråla 245. Urvalet och sammansättningen görs för att få en hög nivå AAT, men också en gynnsam aminosyrasammansättning eftersom det är extra viktigt för det protein som passerar vommen.

Stråla 245 är ett väldigt koncentrerat foder vilket gör att det också platsar bra i robotar där mängden kraftfoder ofta är begränsad.

Filtrera
Filtrera
Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Ökar nykalvades mjölkproduktion

Nykalvade kor har behov av extra AAT. I försök med AAT-nivåer långt över gällande norm har mjölkavkastningen ökats med upp till 7 kg per ko & dag. Stråla 245 innehåller osedvanligt höga nivåer AAT för att med normala kraftfodergivor kunna gynna mjölkproduktion i tidig laktation. Proteinförsörjningen i tidig laktation påverkar också fruktsamheten och immunförsvaret.

Ökar antalet högmjölkare

Det finns många försök som visar att rätt aminosyra-försörjning resulterar i en ökad mjölkproduktion, ökad proteinhalt och effektivare proteinutnyttjande. Vommens produktion av mikrobprotein räcker inte till för våra högmjölkare. Komplettera med Stråla 245 så får de högvärdigt protein med rätt aminosyrasammansättning.

Ger utrymme för grovfoder

Stråla 245 är ett extra koncentrerat kraftfoder. Det ger möjlighet att minska kraftfodergivan för att istället få plats med mer grovfoder i foderstaten. Totalt sett kan foderkostnaden bli billigare samtidigt som mjölkproduktionen ofta ökar.

Samma näring på mindre mängd kraftfoder i roboten

I robotsystem begränsas produktionen i vissa fall av hur mycket kraftfoder kon hinner äta. Eftersom Stråla 245 är så koncentrerat får kon i sig extra mycket näring i varje tugga. Det är också extra smakligt för att ge en snabb konsumtion. Många av våra kunder med robot upplever en bättre kotrafik och ett bättre flöde med Stråla 245

Mina sidor
Logga in/registrera dig som: