Satsa på friska tunga dikalvar
Vera gjorde LIA på Svenska Foder
Vera gjorde LIA på Svenska Foder
Nummer 2 av Tidningen ute nu!
Vera gjorde LIA på Svenska Foder
Nummer 2 av Tidningen ute nu!
Hy-D® skapar hållbar produktivitet för din grisproduktion
Vera gjorde LIA på Svenska Foder
Nummer 2 av Tidningen ute nu!
Nytt nummer av Tidningen!
Vera gjorde LIA på Svenska Foder
Nummer 2 av Tidningen ute nu!
Vera gjorde LIA på Svenska Foder
Nummer 2 av Tidningen ute nu!
Nummer 2 av Tidningen ute nu!
Hållbart med digital faktura – registrera dig före den 1 oktober!
Nummer 2 av Tidningen ute nu!
Effektiv ensilering och mjölkproduktion på Komstagården
Nummer 2 av Tidningen ute nu!
Nytt & Nyttigt om växt, grovfoder, spannmål och ensilering
Nummer 2 av Tidningen ute nu!
Sista chansen för gräsogräsbekämpning – Fokus i Fält v 19
Vera gjorde LIA på Svenska Foder
Nummer 2 av Tidningen ute nu!
Ta ett representativt prov på din spannmål
Koppla dina insatsvaror till dina spannmålsaffärer
Ta ett representativt prov på din spannmål
Europeiskt ja till NGT-förädling är ett historiskt framsteg för växtodlingen
Växtdoktorn: Checklista för höstrapsen
Europeiskt ja till NGT-förädling är ett historiskt framsteg för växtodlingen
Nummer 2 av Tidningen ute nu!
Sista chansen för gräsogräsbekämpning – Fokus i Fält v 19
YaraMila® KOMBI 13-8-14– För en stark och säker start i raps och sockerbetor
Nummer 2 av Tidningen ute nu!
6Tolv: Utmana det normala!
Nummer 2 av Tidningen ute nu!
Skånes första AdBlue-depå på plats i Vallåkra
Nummer 2 av Tidningen ute nu!
Morten Riber Pryds utsedd till ny CFO i DLG-koncernen
Vera gjorde LIA på Svenska Foder
Morten Riber Pryds utsedd till ny CFO i DLG-koncernen
Vera gjorde LIA på Svenska Foder
Morten Riber Pryds utsedd till ny CFO i DLG-koncernen
Vera gjorde LIA på Svenska Foder

Med Solmjölk på kontot

Vi har skrivit om många lantbrukares verksamhet, deras produktion, deras entreprenörskap, deras nytänk och deras val i hur de lägger upp sitt arbete. Fokus hamnar naturligt på ägandet, och hur ägandet förvaltas, eftersom ett ägande i en gård nästan alltid inbegriper att man själv arbetar handgripligen i produktionen. Så vi får med hur arbetet med djuren går eller hur växtodlingen sköts: för att på så sätt kunna förmedla olika tankar och idéer hur en lantbruksverksamhet

Läs mer »

Foderfabrik med förändring på hjärnan

I Svenska Foders foderfabrik i Åhus har man arbetat mycket medvetet med att utmana och utveckla de gamla rutinerna. Det har lett till en effektiviserad produktion, som inte handlar om att göra allt på kortare tid, utan att jobba smartare. Planering är ett ledord som skapat positivitet och en känsla av att kunna påverka arbetet som görs på plats. Det är mycket som har hänt på Åhusfabriken under de senaste veckorna. Men det är bara

Läs mer »

Reducera leverbölder med rätt utfodring

Leverbölder hos slaktdjur har flera orsaker, men de uppstår ofta på grund av en intensiv, stärkelserik foderstat. Förekomsten kan dock reduceras genom rätt utfodring. Århus Universitet i Danmark har gjort en mängd studier för att kunna ringa in vad det är som påverkar mängden leverbölder hos slaktdjur. Den vanligaste orsaken till att leverbölder uppträder hos slaktdjur är en intensiv utfodring med stärkelserikt foder, samtidigt som mängden strukturfoder är begränsat. Vomfloran blir då ”onormal” för en

Läs mer »

Skörda Tixakt vid rätt tidpunkt

Vi besöker familjen Åkesson på deras gård utanför Bromölla i nordöstra Skåne. Charlotte och Tuve Åkesson som driver Charlottes föräldragård. Fokus denna gång var deras vallodling. Åkessons lantbruk med Tuve Åkesson i spetsen bedriver växtodling på 230 hektar, varav 70 hektar vallodling. Gården har 150 dikor, 100 tjurar/kvigor och 150 tackor – både Gotlandsras för skinnen och köttras med blandning av Texell, Suffolk och Linull. Till djuren har de dessutom 190 hektar betesmark. Charlotte är

Läs mer »

Kvalitetshavre – nygammal utmanare

Havre är en nygammal spelare på spannmålsmarknaden, som blivit allt hetare. Livsmedelskonsumtionen av havre ökar för varje år nationellt, men det blir ändå en post kvar på cirka 130 000 ton som går på export. Kvaliteten för året bestämmer hur mycket av detta som blir grynhavre eller foderhavre. Idag är det en väldigt spännande gröda, både ur ett nationellt och ett internationellt perspektiv – inte minst den svenskodlade havren. Stor efterfrågan på svensk havre Victor

Läs mer »

Förändring finns i vårt DNA

2020 lider mot sitt slut. Första året på 20-talet är strax till ända. Den pandemi som härjar har trots allt lämnat vår bransch i relativt gott skick. Återigen kan jag konstatera att du som arbetar i den här näringen, dagligen utför en av de viktigaste uppgifterna. Inte bara det faktum att det som kommer ur det arbete som görs, blir till livsmedel för oss alla. Du är också del i en ständig utveckling av att

Läs mer »

TOPP 5 hållbara sätt för proteinförsörjning

Hörnstenen inom idisslarnutrition vilar på relationen mellan mjölkkor och deras vommikrober, skriver Dr Sophie Parker-Norman, Chef för FoU på Volac International, i en artikel i Dairy Global. När mikrobfloran hanteras rätt kan vi förbättra mjölkproduktionen – men det kan vara något av en balansakt, fortsätter hon. Med ett ökat fokus på kvävehantering ur miljösynpunkt, är det viktigt att precisionen för proteinutfodring blir en norm i en hållbar mjölkkofoderstat. Proteineffektiviteten hos idisslare ligger idag mellan 16-40

Läs mer »

Vi stöttar Barncancerfonden julen 2020!

Även den här julen hjälper vi till att hålla cancer borta från barn. Varje dag drabbas ett barn av cancer. Men det finns hopp. Vi är stolta över att även i år stötta Barncancerfonden och deras livsviktiga arbete. I julens film möter vi Julius som i lite drygt tre års tid har behandlats för opticusgliom, en slags hjärntumör, på Karolinska sjukhuset i Solna. Julius drömmer om att bli kock och visar gärna upp ett partytrick

Läs mer »

Skadedjursbekämpa i tid!

Genom Nomus nära anknytning till lantbrukssektorn har vi goda kunskaper inom bekämpning av gnagare, djurhälsoprogram, salmonellakontroll etc. Vi ser därför till att eliminera smittspridning mellan gårdar. Skadedjursavtalet omfattar såväl förebyggande bekämpning som en effektiv insats av våra tekniker om olyckan ändå skulle vara framme. I skadedjursavtalet ingår: Marknadens bästa avtal Direktkontakt och besök av våra professionella tekniker Högklassigt skadedjursskydd Låsbara betesstationer i plåt Alla åtgärder och besök dokumenteras i pärm Alla åtgärder/aktiviteter och besök dokumenteras

Läs mer »

Dalsspira Mejeri vurmar för det närproducerade

Malin Jakobsson, VD för Dalsspira Mejeri som ligger i Dalsland, berättar för Tidningen hur de byggt upp ett mejeri som satsar på mjölk som är närproducerad. Och så får vi berättat för oss historien om hur deras grillost blev en succé. Ibland undrar jag stilla vad det är som gör att ett livsmedel blir mer populärt än andra. Vad är det som gör att något får genomslag. Marknadsföring, javisst. Men är det bara det? Hur

Läs mer »
Sök
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: