Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Arkiv: Konsil salter

Majsensilage i hand

Konsil salter

Salter av organiska syror för avdödning av bakterier, jäst och mögel Salter som ensileringsmedel innehåller salterna av organiska syror. De organiska syrorna är varken sura eller korrosiva, vilket inte sliter på maskinerna. De olika salterna har en skillnad i effekt mot bakterier, jäst och mögel. En bra kombination mellan salterna ger den bästa effekten. Salterna verkar genom två mekanismer, dels sätter sig saltet på cellväggen och gör den svagare så den spricker, dels går saltet

Läs mer »

Nytt ensileringssalt minskar risken för varmgång

Konsil ensileringssalter Till grovfoderåret 2024 har vi även ensileringssalter i vår portfölj. Salterna verkar på bakterier, jäst och mögel genom två mekanismer, dels genom att sätta sig på cellväggen vilket för dem svagare och spricker, dels genom att gå in i cellen och sänka pH. Så använder du Konsil ensileringssalter Använd Konsil LP till blött ensilage (upp till 35% ts) med högre risk för klostridier och Konsil Ultra till torrare ensilage (upp till 60% ts)

Läs mer »
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: