Probiotika till kalv
Nytt nummer av Tidningen! Ett magasin för svensk lantbruksnäring
Ute nu – Nytt & Nyttigt om Fjäderfä 2025
Nytt nummer av Tidningen! Ett magasin för svensk lantbruksnäring
Därför ska du ha en slickbalja till fåren på bete
Bra att ha inför lamning
Ny försäljningschef i gristeamet
Bra pH-värde gör skillnad för blötfoderanläggningen
Nytt nummer av Tidningen! Ett magasin för svensk lantbruksnäring
Fibergi är nu en del av Hippo!
Vad finns i min silo?
Hållbart med digital faktura – registrera dig före den 1 oktober!
Vad finns i min silo?
Hållbart med digital faktura – registrera dig före den 1 oktober!
Hållbart med digital faktura – registrera dig före den 1 oktober!
Bättre kvalité på grovfodret
Svenska Foder & Salinity gör gemensam sak
Nytt & Nyttigt om växt, grovfoder, spannmål och ensilering
Hållbart med digital faktura – registrera dig före den 1 oktober!
Växtdoktorn: Förbättrad effekt av Atlantis OD och Cossack vid tillsats av kväve
Är du vår nästa fröodlare?
Vad finns i min silo?
Hållbart med digital faktura – registrera dig före den 1 oktober!
Vilka beslut kring spannmål ska fattas och varför?
UTE NU! Nytt & Nyttigt om växt och spannmål – höst 2025
Hantera rapsen rätt, behandling i höstvete och mikronäringsämne – Fokus i fält v. 19
Vilka beslut kring spannmål ska fattas och varför?
Hantera rapsen rätt, behandling i höstvete och mikronäringsämne – Fokus i fält v. 19
UTE NU! Nytt & Nyttigt om växt och spannmål – höst 2025
Växtdoktorn: Förbättrad effekt av Atlantis OD och Cossack vid tillsats av kväve
Är du vår nästa fröodlare?
Hantera rapsen rätt, behandling i höstvete och mikronäringsämne – Fokus i fält v. 19
UTE NU! Nytt & Nyttigt om växt och spannmål – höst 2025
Hantera rapsen rätt, behandling i höstvete och mikronäringsämne – Fokus i fält v. 19
UTE NU! Nytt & Nyttigt om växt och spannmål – höst 2025
Nytt nummer av Tidningen! Ett magasin för svensk lantbruksnäring
Ny energi skapar dynamik på bränslemarknaden
Stor efterfrågan på Nomus tjänster
Bolist Fleninge – ny pusselbit i Vallåkras byggverksamhet
Stor efterfrågan på Nomus tjänster
Bolist Fleninge – ny pusselbit i Vallåkras byggverksamhet
Stor efterfrågan på Nomus tjänster
Bolist Fleninge – ny pusselbit i Vallåkras byggverksamhet

Röst från fältet – Anders Lindén, Karindals Gård

Fetthaltshöjande foder – Rosa Smör

Anders Lindén, Karindals Gård, Ängelholm

Fetthalten har ökat sedan jag började med Rosa Smör, precis som min säljare Helena Hägg lovade, inleder Anders. Hos mig har det dessutom gett ett mycket bättre flöde till robotarna, berättar han. När jag bytte till Rosa Smör så ökade mjölkningar per ko och dag med 0,4. Jag har satt in robotar i ett gammalt stall, så lösningen är inte helt optimal. Jag fick sätta robotarna där det fanns plats, men det fungerar oförskämt bra. Att det flyter så bra tror jag beror på att fodret är så smakligt.

Jag gillar idén med bara ett foder i robotarna. Det blir enklare. Men, då krävs det ett foder med tryck i. Därför har jag valt Rosa Smör, förklarar Anders. Jag får enkelheten, fetthalten, flödet och dessutom äter korna alltid upp. Det är viktigt i roboten just att pelletsen håller så man slipper gå och rensa, avslutar han nöjt.

Karindals Gård, Ängelholm

Antal kor: 180 mjölkande
Ras: Holstein
Avkastning: 10 500 kg
Mjölkningssystem: 3 st Lely robotar
Mjölken levereras till: Skånemejerier

Rosa Smör

Passar när grovfodret har ett lågt proteininnehåll för att höja mjölkens fettinnehåll. Fodret fungerar utmärkt också med majs och eller HP-massa.

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Podcast
Röst från fältet
Tips & Råd
Robin Ivehag, Säljchef gris

Ny försäljningschef i gristeamet

Är du vår nästa fröodlare?

Två grisar dricker vatten.

Bra pH-värde gör skillnad för blötfoderanläggningen

Liten svartvit kalv ligger ner i kalvhydda.

Probiotika till kalv

Nytt & Nyttigt om Fjäderfä 2025

Ute nu – Nytt & Nyttigt om Fjäderfä 2025

Därför ska du ha en slickbalja till fåren på bete

Planera din bulkleverans i påsk redan idag!

Bra att ha inför lamning

Sök
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: