Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Avvänjningsfoder anpassat för din produktion

Sedan juni månad 2022 lever vi med ett zinkförbud i hela EU. Bakgrunden till beslutet var att zink har använts i hög dos på en del grisgårdar i förebyggande syfte mot avvänjningsdiarré. En av bieffekterna till detta är att zinköverskottet i gödseln kan bidra till upphopning av zink i marken. Det finns också vissa rapporter om att zink kan bidra till utveckling av antibiotikaresistens. Målet i Sverige har varit under de senaste fem åren sedan beslutet fattades att fasa ut högdoserad zink med en bibehållen djurvälfärd, och utan att öka vår låga svenska antibiotikaförbrukning.

Thea Kristensson, Produktchef Gris, menar att de kunder Svenska Foder arbetar med har lyckats bra att klara av omställningen, med hjälp av rätt management och produkten Smågris PrimeFeed Safe:

-PrimeFeed Safe har varit en viktig produkt för att våra samarbetspartners ska lyckas med sin avvänjning utan att tappa i produktion, konstaterar hon. Samtidigt har Thea bilden klart för sig att varje gård är unik och inte lik någon annan – vilket gjort att man jobbat för att kunna erbjuda varje enskild gård sin unika lösning.

-Vi har också velat fortsätta att utveckla detta koncept, och även erbjuda gårdsanpassade varianter för de kunder som har behov att det, fortsätter Thea. Då kan vi gemensamt hitta en form för alla näringsparametrar och råvaror som passar just för den specifika gårdens förutsättningar och behov. Det gör att resultaten kan optimeras, ytterligare, och bidra till en mer lönsam och effektiv produktion.

-Självklart löser ett foder inte alla problem som kan uppstå vid avvänjning, det krävs en kombination av rätt management, miljö, hälsa och ett skonsamt foder. Men det är också det som är intressant och inspirerande i att jobba med grisar.

-Vi är gärna ett sådant bollplank för våra kunder, och delar gärna med oss av både kunskap och erfarenheter som kan hjälpa till ute på gården, avslutar hon.

Tillverkas i våra egna fabriker
PrimeFeed Safe tillverkas i våra fabriker i Tågarp och Fodermix och kan levereras i hela Sverige. Vi tillhandahåller den både i bulk och storsäck. Tillsammans med fodret erbjuder vi konkreta tips och råd för att lyckas med avvänjningen. Kontakta någon av oss i Svenska Foders Grisgrupp så berättar vi mer!

PrimeFeed Safe-konceptet bygger på följande:

• Bästa råvarorna med hög smältbarhet och en kombination av viktiga tillsatser.
• Rätt aminosyrabalans för att säkerställ en god tillväxt och optimal tarm utveckling.
• Rätt fiberbalans för att säkerställa god tarmhälsa och optimal utveckling av tarmen.
• Kombination av syror som sänker pH i magen och har antibakteriell effekt
• Hög vitaminisering för optimal immunstatus
• Organiskt bundet Zink för optimal immunstatus och tarmhälsa
• Organiskt bundet Selen för optimal immunstatus
• Enzymer för att öka utnyttjandet av näringsämnena
• ContraFlam Advanced antiinflammatorisk kombination av tannier, phenoler och fulvosyra

Personalbild på Thea Kristensson, Säljare Gris

Thea Kristensson
Produktchef Gris
thea.kristensson@svenskafoder.se

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Sök
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: