Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Foderautomaten som ger smågrisarna tillgång till färskt foder dygnet runt

Fördelar med FirstFeeder

  •  Foder och vatten blandas först vid utfodringen

  • Alltid färskt och hygieniskt foder

  • Kan anpassas för optimal utfodring av grisar från 3 till 12 kg

  • Kan utfodra både restriktivt och i fri tillgång

  • Registrerar grisarnas foderintag

First Feeder

Foderautomaten First Feeder ger smågrisarna tillgång till färskt foder dygnet runt. Den används med bäst resultat i tillväxtstallet. First Feedern bidrar till ökat foderintag och tillväxt, samtidigt som foderutnyttjandet förbättras. Automaten kan ställas in enligt egna önskemål avseende mängd foder och antal utfodringar. Detta möjliggör att fler grisar får möjlighet att äta och därmed ökar foderintaget även för de grisar som är lite svagare och deras chans att överleva förbättras avsevärt. Därför har First Feeder en positiv effekt på hälsoläget i besättningen och bidrar till minskad medicinanvändning och dödlighet.

Efter avvänjningen är det idealiskt att låta de minsta grisarna utfodras med en First Feeder. Då kan man ge smågrisfodret i tillväxtavdelningen under en period för att ge bättre möjlighet att komma ifatt sina kullsyskon. First Feeder blir också ett viktigt hjälpmedel i besättningar som avser att sänka avvänjningsåldern eller avvänja utan zink eftersom problemet med underviktiga grisar minskar.

Ta hjälp av våra duktiga säljare för att komma fram till hur du bäst använder First Feeder på din gård! De producenter som använder First Feeder lyfter fram många fördelar med automaten. Högre avvänjningsvikt och fler överlevande smågrisar är några av dessa. Att First Feeder sparar arbete och tid är en annan viktig aspekt.

[svf_personal personer=”25747″]

[svf_personal personer=”10380″]

[svf_personal personer=”10378″]

[svf_personal personer=”25741″]

 

 

[svf_personal personer=”2615″]

[svf_personal personer=”2614″]

[svf_personal personer=”2608″]

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Sök
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: