Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Förbättra produktionsresultat med Stalosan F

Stalosan F kan hjälpa att förbättra produktionsresultat både i betäckningen och grisningsavdelningen.

Med sina miljöförbättrande egenskaper minskas smittrycket i avdelningen vilket leder till en ökad dräktighetsprocent samt en bevisad minskad förekomst av juverinflammationer.

Använd Stalosan F under grisningsperioden och dagarna efter. Den pH-sänkande effekten förbättrar både stallmiljön och smågrisarnas skydd mot spädgrisdiarré. Stalosan F bidrar bidrar till att minska dödligheten med upp till 10 %.

Praktiska försök har visat att läkemedelskostnaderna kan minska med upp till 50 %. En frisk gris i en bra stallmiljö växer bättre, behöver färre medicinska behandlingar och får ett jämnare foderintag. Det är väl inte mycket att tveka på!

Stalosan F

Torrdesinfektion
Stalosan F skapar optimala sanitära förhållanden i djurstall under produktionsperioden, vilket säkerställer förbättrad djurhälsa och välbefinnande samt optimerad foderutnyttjande. Tack vare sin höga andel (>95 %) aktiva ämnen, har Stalosan en antimikrobiell effekt och avdödar bakterier, virus, svampar och parasiter.

Till skillnad från torrdesinfektionsmedel som innehåller kalk så har Stalosan F ett lågt pH. I ett stall så bidrar ammoniak till att höja pH värdet. Ammoniak tillsammans med ett högt pH innebär att djuren blir mer mottagliga för luftvägsinfektioner, klöv- mag/tarm-, och hudsjukdommar. Stalosan F minskar andelen ammoniak och dess låga pH stöttar djurens eget immunförsvar på både hud, slemhinnor/luftvägar och i magen och exempelvis så kan frekvensen luftvägsinfektioner och diarre minskas.

Stalosan F kan användas på djurens liggplats eller stallgolvet för att absorbera fukt och avdöda mikroorganismer. Den förbättrar effektivt de sanitära förhållanden i alla typer av stall. Kan användas medan djuren befinner sig i stallet. Stalosan F har även en hämmande effekt på antalet flugor. Kan med fördel användas både i klövbad och i stövelbad.

Kan användas för nöt, gris, får och fjäderfä

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Sök
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: