Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Förenkla din vardag med övervakning av din fodersilo

Man installerar siloövervakning.

lNSYLO är ett smidigt övervakningssystem för din silo. Du får en överblick på din fodervolym, samt andra parametrar i silon, som är av vikt för ett kvalitativt foder över tid – t.ex fuktighet och förekomst av höjdkurvor. Och bäst av allt: den är enkel att installera och du får via en app möjlighet att följa din silos både via telefon och dator, något som ger trygghet och effektivitet för alla i personalen. Det finns alltså flera fördelar till att du borde överväga att installera Svenska Foders övervakningssystem för dina silos.

-Det viktigaste med den här tjänsten är att du får järnkoll på ditt foder: du har hela tiden koll på hur mycket foder du har i dina silos och kan beställa i lugn och ro, säger Andreas Holm, Fjäderfäsäljare i Svenska Foder. Ett enkelt sätt att få reda på enkelt via din telefon. Det är en nobrainer.

Det var Anders Falk, Svenska Foders IT-chef som av en slump sprang på produkten. Han presenterade det för produktcheferna för foder på Svenska Foder, som förstod att det här var ett hjälpmedel som faktiskt skulle kunna hjälpa producenterna i deras dagliga arbete. Det visade sig samtidigt att även DLG-koncernen hade tittat på olika system, och även de fastnat för INSYLO som det bästa systemet.

Inga komplicerade installationer

-Det här systemet kräver inga komplicerade installationer, säger Anders. Systemet monteras på silotoppen, enheten är självförsörjande med hjälp av solceller och all information lagras via en molntjänst som man har tillgång till när man vill.

Genom att använda siloövervakning med Insylo, så får en snabb tillförlitlig överblick på sina silos fyllnadsgrad, i realtidtrygghet och över tid, detta ger både kostnadseffektivitet och en produktionssäkrande effekt.

För foder oavsett djurslag

Det här en produkt som går att använda för dig som lantbrukare som hanterar foder oavsett djurslag. Det ger en överblick över din foderförbrukning som du kommer att ha stor nytta utav i din produktion och det är också ett smidigt och tidsbesparande hjälpmedel. En trygghet för dig som har stallar på flera olika platser.

-Systemet består av två kameror, fyller Andreas i. En av kamerorna tar en okulärbild och den andra tar en bild som är som en höjdkarta. Då handlar det såklart om att man får koll på ojämn fördelning i silon t.ex. häng. Du får ett säkert och praktiskt sätt att hålla detta under daglig uppsikt. Du får ett tydligt estimat, en kurva på din förbrukning, och du kan ställa in nivåer på när du vill ha en varning – så att du vet exakt när det dags att beställa nytt foder.

Snabbare möjlighet att agera

-Dessutom mäts fukt och temperatur, fortsätter han. Genom att ha bättre kontroll kring fodret i silon, får du också en bättre och snabbare möjlighet att agera – för att undvika hälsoproblem inne i stallet, senare.

Är du intresserad av INSYLO och vill veta mer, kontakta din säljare på Svenska Foder, så hjälper vi dig till mer information, eller till en installation.

Installationen går kvickt och kommer inte att störa din dagliga verksamhet eller påverka dina silos på något vis.

Kontakta din säljare

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: