Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Grisett – smaklig mjölkersättning framtagen för att att ges som toppdressing

 Ge Grisett torrt ovanpå smågrisfodret (ca 1 dl per kull, 1-2 ggr per dag) till kullar där behovet finns. Det är lätt och hygieniskt att använda, inget spill och minimalt med arbete.

Vid avvänjning kan Grisett ges för att underlätta övegången till enbart spannmålsbaserad kost. Smågrisen får tillgång till mycket lättsmälta råvaror och avvänjningsfodret blir extra smakligt och inbjudande om mjölkersättningen strös ovanpå.

Naturligtvis kan du även ge Grisett flytande, som en ren mjölkersättning. Grisett är helt löslig i vatten. Bra att tänka på när du utfodrar Grisett flytande är att vara extra noggrann med hygienen på den plats där det utfodras.

Mjölkersättning som toppdressing

Ett foder med högt innehåll av mjölkprodukter stimulerar smågrisens foderintag. Har du en kull med många levande födda och låga födelse-vikter följer vanligtvis också en lägre tillväxt per gris. Det är därför viktigt att smågrisarna börjar äta foder redan under digivningsperioden.
Tidig foderkonsumtion stimulerar mag- och tarmutvecklingen och ökar smågrisarnas tillväxt-hastighet både före och efter avvänjningen.

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Sök
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: