Glimt från fältet – Energi Topp, Grädd Topp & Nora 29

Energi Topp

Åsa & Joakim Kindström, Ärnebäcks Gård, Vingåker, 95 st mjölkande

Det är ureatalet i mjölken som styr valet av kraftfoder hemma hos oss. Med ett proteinrikt grovfoder och stor andel hemmaodlad spannmål i foderstaten passar Energi Topp perfekt. En av fördelarna är att Energi Topp innehåller mycket skonsamma råvaror som till exempel betfiber.

Grädd Topp

Ingemar Johansson, Pugerups Södergård, Höör, 125 st mjölkande

Fetthaltshöjande foder fungerar och ger dessutom en bra skjuts på mjölkavkastningen. Med Grädd Topp i foderstaten ligger fetthalten i mjölken sällan under 4,3 %. Korna håller en hög mjölkproduktion med bra halter under lång tid, en laktationskurva som jag är mycket nöjd med. Jag har använt fetthaltshöjande foder så länge jag kan minnas, och med det vet jag att mina kor får ett kraftfoder som fungerar leverans efter leverans.

Nora 29

Ulf & Urban Persson, Torpa Rya, Vretstorp, 120 st mjölkande

Vi har använt Nora 29 i snart tio år och är nöjda för det är ett bra foder helt enkelt. Med en giva som anpassas efter grovfoderkvaliteten håller vi en hög mjölkavkastning med jämn fett och proteinhalt i mjölken. Halterna ligger stabilt över sommaren också. Nora 29 är mångsidigt det gör oss väldigt nöjda!