Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Peckstone – sysselsättning med mineraler

En mineralsten att picka på!

Ge dina fåglar lite extra sysselsättning! Peckstone är precis som det låter en sten som är till för att fågeln ska kunna picka på den. Den hjälper till att ge fåglarna utlopp för sitt naturliga beteende och på så sätt öka deras välfärd. Samtidigt som den kan hjälpa till att förhindra oönskat beteende såsom fjäderplockning får fåglarna i sig viktiga salter och mineraler. Den främjar på så vis en god benbildning och fjäderdräkt.

Peckstone kan användas till äggläggande höns, livkycklingar, slaktkycklingar, gäss och kalkoner. Beräkna en Peckstone per 800 värphöns/kalkoner och per 1000 kycklingar. Alla tre stenarna är godkända att använda i ekologisk produktion.

Peckstone Poultry Eco

Mjuk picksten för yngre fåglar

Innehåller helt vete och är därmed lite mjukare i konsistensen. Stenen passar därför bättre till lite yngre djur. För värphöns och större fåglar så bör stenen lyftas ur baljan och placeras på den upp och nedvända baljan.

Förpackning: 8 kg

Peckstone Mineral Eco

Medelhård picksten för värphöns

Används främst till äggläggande höns. Innehållet av Ca, Mg, Na och övriga mikromineraler främjar en hälsosam metabolism och en bra benbildning och fjäderdräkt.

Förpackning: 10 kg

Peckstone Poultry Röd

Extra hård picksten för värphöns

Används främst till äggläggande höns från 20 veckors ålder. Innehållet av Ca, Mg, Na och övriga mikromineraler främjar en hälsosam metabolism och en bra benbildning och fjäderdräkt.

Förpackning: 10 kg

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: