Search
Close this search box.

.

.

Stall Spetz i träning och tävling

Stall Spetz som drivs av Fredrik Spetz handlar allt om hästar. Och det är så han vill ha det. Stall Spetz hittar man på Öjeby Östergård i Norsholm, som ligger mellan Linköping och Norrköping. Fredriks satsning på både sin utbildningsverksamhet och sin egen hoppkarriär fick under vintern en fin skjuts när han och de 10 hästar han ansvarar för samt familj förlade sin bas på Stal Hendrix i Holland. Vi fångar Fredrik när han är på väg tillbaka till Sverige efter tävlingar i Spanien under tre veckor.

– Vi åkte till Stal Hendrix i november, för att fortsätta kunna utvecklas och hålla ett högt tempo i vår verksamhet, säger Fredrik. Klimatet är bättre under vintern, och dessutom finns här fler tävlingstillfällen, vilket är viktigt för min egen utveckling.

– Viktigt är också tillgången till att få se stora tävlingar på nära håll, fortsätter han. Varje vecka kan man se världsryttare rida, och samtidigt kan man bevittna fina tävlingar för yngre hästar.

– Att fortsätta få inspireras av andra ryttare och tävlingar, att inte sluta lära, det är helt väsentligt i min verksamhet. Ett visst avbräck från att träna andra ryttare blir det, men jag känner att jag får stor nytta av de erfarenheter som kommer med en sådan här resa. Det är oerhört priviligierat att jag med hjälp av mina hästägare kan göra denna typ av förflyttning under några månader.

Familjen är med

Det hjälpte också till att Fredriks hustru Kristin är mammaledig med Felix, 1 år, vilket gjorde att familjen – som också består av Axel, 4 år – hade möjlighet att följa med.

Rätt foder på plats

Med sig på resan fick Fredrik även det foder som utfodrar sina hästar på hemmaplan.

– Det var oerhört skönt att kunna fortsätta ge hästarna de foder de mår så bra av hemma, konstaterar Fredrik. Vi är så nöjda med Svenska Foders foder, och idag är hästarna lika fina i kroppen som när de är hemma, och det är en jätteviktig del i att kunna prestera såväl på träning som tävling.

Tydliga mål

Målet framöver är att starta upp verksamheten hemma igen, och köra på som vanligt: och att hjälpa fram yngre hästar att lyckas.

– För egen del är mitt sikte alltid inställt på att ta en plats i landslaget, säger Fredrik. Men de båda rollerna har lika stor betydelse. Jag är en tävlingsmänniska, men jag är också en träningsmänska – och det hänger ihop. Att kunna se en unghäst utvecklas till att bli en häst för de stora mästerskapen, det gynnar också min egen sportsliga karriär.

– Så för mig hänger alltsammans ihop, avslutar Fredrik.

Fredrik utfodrar sina hästar med:

HippoTop SlobberMash

Havrefritt mash-foder för återhämtning efter prestation.

HippoProtein Alfa

Ett färdigfoder i pelletsform med hög nivå av protein och medelhög nivå av energi.

HippoSelection E-vital Muskel

Hjälper musklernas återhämtning.

HippoSelection Elektrolyt

Ges för att snabbt återställa såväl energi- som elektrolyt- balansen i samband med svettning.

HippoSelection Success

Smakligt mineralfoder med naturligt E-vitamin och organiska mineraler, däribland selen.

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Search
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: