Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Topp Start för nykalvade

Startfoder efter kalvning för att nå kons fulla potential. De första 100 dagarna efter kalvning är kon utsatt för hård fysiologisk press i klass med ett maratonlopp – varje dag.

Energibehovet är som störst samtidigt som torrsubstansintaget är begränsat. Detta leder ofta till energibrist vilket kon försöker lösa genom att bryta ned sitt eget kroppsfett och omvandla det till energi via levern. Under denna period ska kon även klara av att bli dräktig. 

Energi med balans

Topp Start är sammansatt för att ge bästa möjliga start på laktationen genom en hög energinivå med balanserade råvaror för att verka effektivt utan att belasta vommen för hårt. Proteinet är av god kvalitet med en aminosyranivå som är optimerad för att försörja kon med just det hon behöver i tidig laktation. Utöver detta ingår ett stort antal tillsatser för att stötta produktion, hälsa och fertilitet.

Utfodra Topp start

Topp Start rekommenderas med en giva på 6 kg/ko/dag under första 100 dagarna i laktation som en ersättning till delar av det kraftfoder som normalt sett fodras. 

 

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Sök
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: