Search
Close this search box.

.

.

Årets Mjölkbonde nu även Årets Vallmästare

Markus Brisbo har varit en återkommande figur här på våra sidor. Tidigare i våras tilldelades han den prestigefulla utmärkelsen Årets Mjölkbonde 2022. På Borgeby Fältdagar var det dags igen, för en ny utmärkelse: den som Årets Vallmästare.

Motiveringen löd:

”Vallfodret är motorn hos Markus Brisbo på Östergården i Brismene. En integrerad produktion med både mjölkkor och ungtjurar ställer stora krav på vallfodret. På gården utfodras en skörd i taget, vilket ökar behovet av att få in en hög och jämn kvalitet, som inte ger onödiga störningar vid foderbyte. En hög mjölkavkastning och god tillväxt på ungtjurarna visar att gården lyckas med sin strategi, som är genomtänkt hela vägen från insådd till servering. För detta belönas Markus Brisbo med titeln Årets Vallmästare 2022.”

Vi gratulerar Markus återigen till ett välutfört arbete – och konstaterar än en gång att de båda priserna hänger ihop. Tydligt fokus och en välplanerad strategi på sin vallodling, visar sig i slutresultatet. Som han säger till Jordbruksaktuellt:

”Vallfodret är motorn i min plånbok. Det är viktigt att få in ett bra grovfoder så att korna mjölkar bra. Ett sådant här år är det jätteviktigt. Att odla bra vall är det billigaste sättet att få mjölk. Men det gäller att förnya sin vall också.”

Just det – glöm inte att förnya dina vallar: även detta visar sig i resultatet.

Läs mer om Markus Brisbo i den fina intervjun i Jordbruksaktuellt här>

Du kan också läsa om Markus i en längre intervju som gjordes hösten 2021 här >

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Search
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: